A început „războiul” între China și Statele Unite

De: Marian Andrei / 01.07.2014, 13:45
A început
Intenția declarată a legislativului american de a redenumi strada pe care se află Ambasada Chinei cu numele unui cunoscut dizident chinez nu a rămas fără urmări.

Internauții chinezi au fost afectați de propunerea Congresului de a redenumi strada pe care se află Ambasada Chinei cu numele dizidentului Liu Xiaobo – laureat al Premiului Nobel, aflat momentan în închisoare pentru „incitare la subminarea puterii de stat” – încât au propus luarea de contramăsuri.

Astfel, una dintre cele mai populare (după numărul de Like-uri) propuneri este ca strada pe care se află Ambasada Statelor Unite să se numească Snowden Street.

Imaginația chinezilor nu a fost însă limitată doar la evenimentele recente, astfel că au existat și alte propuneri.

„O țară atât de puternică ca Statele Unite se pretează la astfel de gesturi? Atunci am putea să redenumim și noi strada pe care se află ambasada în 911 Osama bin Laden Road”, se scrie într-o postare.

Alte propuneri de nume sunt „Strada motivului ulterior„, „Strada ațâțării focului„, „Strada distorsionării adevărului” sau „Strada întâi slăbește„.  

Nu au lipsit nici trimiteri la evenimente mai vechi sau mai noi în care au fost implicați americanii: „Strada Ho Și Min„, „Strada armelor chimice ale lui Saddam„, „Strada fustiței scurte a Monicăi (Lewinsky)” sau „Strada monarhiei arabe„, cu referire la legăturile strânse între Statele Unite și monarhiile din zona Golfului.

Într-un sondaj online realizat de Phoenix News, la care au participat peste 100.000 de chinezi, peste 60% dintre aceștia au considerat o idee bună redenumirea străzii în „Snowden Street”.