A mers la spital pentru operație la mână și a plecat chiuretată

Apropo.ro / 26.10.2012, 11:00
A mers la spital pentru operație la mână și a plecat chiuretată
O româncă a mers la un spital din Belgia pentru o operație banală la mână. Confundată cu o altă pacientă, femeia a fost chiuretată.

O româncă din Belgia pe nume Erica, 38 de ani, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la mână, după ce s-a tăiat într-o farfurie.

Ea a mers la un spital din Belgia pentru a se opera, intervenția fiind una simplă în cazul ei. Ce a urmat a luat pe toți prin surprindere.

Medicii spitalului de urgență Saint-Pierre au fost cei care i-au cusut plaga femeii, dar au sfătuit-o să meargă la un alt spital, Brugman, pentru operația de refacere a tendonului.

Ajunsă acolo, românca a intrat în operație, intervenție ce a durat trei ore, dublu cât era necesar în cazul ei. După câteva ore mai târziu când s-a trezit, femeia a observat că are dureri genitale inexplicabile și hemoragie.

După alte câteva ore, un medic român i-a spus că ea a fost confundată cu o altă pacientă de câtre medicii belgieni care i-au făcut chiuretaj. Femeia este victima unui caz de malpraxis pe care spitalul și-l asumă.

Confuzia a mai venit și din pricina limbii franceze pe care femeia nu o știa. La momentul operației, medicii au întreabt-o dacă este acolo pentru chiuretaj, iar ea neștiind limba lor, le-a răspuns că DA.

Pe holul spitalului aștepta soțul celeilalte paciente ce trebuia să fie pe masa de operație pentru chiuretaj, astfel că el a fost cel care a făcut lumină în acest caz.

Erica este decisă să dea spitalul în judecată și să ceară daune de jumătate de milion de dolari.