A murit actorul Mircea Crișan

De: Gabriela Voicu / 28.11.2013, 10:30
A murit actorul Mircea Crișan
Legendarul actor de comedie Mircea Crișan a murit, la 89 de ani, și a fost înmormântat la cimitirul evreiesc din Dusseldorf, Germania.

Legendarul actor de comedie Mircea Crișan a murit pe 22 noiembrie, la 89 de ani, și a fost înmormântat la cimitirul evreiesc din Dusseldorf. 

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Unul dintre cei mai mari comici ai României, a fost considerat urmașul lui Tănase. Numele lui a rămas sinonim cu umorul amar, spumos, după ce, ani la rând românii i-au ascultat vocea și glumele la mici radiouri cu baterii. 

Mircea Crișan s-a născut într-un tren care mergea spre Maramureș, iar numele său real era Mauriciu Kraus și a crescut într-o familie de evrei, negustori ambulanți. 

Mircea Crișan

A urmat Conservatorul de Artă Dramatică, clasa Maria Filotti, și a debutat la 19 ani în spectacolul „Lozul cel mare” de Shalom Alehem la vestitul teatru Barașeum din București. A apărut pe scenă alături de Maria Tănase, Puiu Călinescu, Anda Călugăreanu și mulți alții, devenind unul dintre cei mai îndrăgiți umoriști din România.

Prin Decretul nr. 514 din 18 august 1964 al Consiliului de Stat al Republicii Populare Române, Mircea Crișan a primit titlul de Artist Emerit al Republicii Populare Române „pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în domeniul teatrului, muzicii, artelor plastice și cinematografiei”.

În 1967, cu ocazia unui turneu la Paris, a hotărât să nu se mai întoarcă în țară, stabilindu-se apoi în Germania, unde a rămas până în ultima zi a vieții