A murit actrița Irina Petrescu

Apropo.ro / 19.03.2013, 14:00
A murit actrița Irina Petrescu
Actrița Irina Petrescu a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 71 de ani.

Actrița Irina Petrescu a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală, după o scurtă, dar foarte grea suferință. Irina Petrescu fusese transferată în urmă cu două săptămâni de la Spitalul de Urgență Floreasca la Spitalul Elias, a precizat pentru MEDIAFAX doctorul Dana Safta.

Irina Petrescu s-a născut pe 19 iunie 1941 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, promoția 1963, la clasa profesorilor Ion Șahighian și David Esrig.

Irina Petrescu

S-a remarcat încă din timpul studenției, cel care a descoperit-o fiind regizorul Savel Stiopul. Acesta a chemat-o să dea probe pentru un proiect de film care nu s-a mai realizat, dar atunci a fost văzută de Liviu Ciulei, care a distribuit-o în rolul principal Ana Strejan din „Valurile Dunării” (1960).

Cunoscută pentru distincția și eleganța sa, dar și pentru frumusețea sa clasică, Irina Petrescu a avut roluri importante în film, teatru radiofonic și teatru TV, în regia unor nume de perstigiu ca: Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, Gheorghe Vitanidis, Mihai Iacob, Virgil Calotescu, Ion Popescu – Gopo, Dinu Tănase, Andrei Blaier, Manole Marcus, Iulian Mihu, Dan Pița, Mircea Veroiu.

Cite;te mai multe detalii despre viața și cariera Irinei Petrescu, pe Mediafax.ro