A murit Andy Whitfield, eroul din „Spartacus”

Apropo.ro / 12.09.2011, 09:51
A murit Andy Whitfield, eroul din
Andy Whitfield, eroul din "Spartacus", care a fost diagnosticat cu o forma grava de cancer, s-a stins din viata ieri, inconjurat de familie.

Actorul Andy Whitfield, in varsta de 39 de ani, cunoscut pentru rolul din celebrul serial „Spartacus: Blood and Sand”, a murit duminica, dupa o lupta de 18 luni cu o boala necrutatoare, cancerul limfatic.

„Intr-o frumoasa dimineata, inconjurat de familie, in bratele sotiei sale, tanarul nostru razboinic Andy Whitfield a pierdut batalia de 18 luni cu cancerul limfatic”, a anuntat intr-un comunicat sotia actorului.

Andy Whitfield a devenit celebru odata cu rolul din „Spartacus”, unde a dat viata unui sclav trac.

Andy Whitfield

Actorul a aparut in toate cele 13 episoade ale primului sezon, difuzat in 2010, si se pregatea pentru al doilea cand a fost diagnosticat cu limfomul non-Hodgkin, o forma de cancer care se dezvolta in tesutul limfatic. Acesta este situat in diverse parti ale organismul: ganglionii limfatici, splina, timus, vegetatiile adenoide, amigdale si maduva osoasa.

Aproape 1,5 milioane persoane din intreaga lume traiesc in prezent cu limfom non-Hodgkin, insa in fiecare an aproximativ 300.000 persoane mor din cauza acestei boli.

Pentru ca Andy s-a simtit tot mai rau, a fost inlocuit in cel de-al doilea sezon de actorul Liam McIntyre.

Actorul s-a stins desi medicii prevedeau ca boala este tratabila, pentru ca usese depistata devreme.