A murit Bob Anderson, alias Darth Vader

Apropo.ro / 03.01.2012, 13:51
A murit Bob Anderson, alias Darth Vader
Actorul si cascadorul britanic Bob Anderson, care a interpretat rolul lui Darth Vader in "Star Wars", a murit, la 89 de ani.

Actorul si cascadorul britanic Bob Anderson, care a interpretat rolul lui Darth Vader in „Star Wars”, a murit, la 89 de ani.

Actorul care a jucat si in „Lord Of The Rings” a incetat din viata pe 1 ianuarie, la varsta de 89 de ani, intr-un spital din Londra.

Bob Anderson a facut parte din echipa olimpica de sabie a Marii Britanii si era unul dintre cei mai buni coregrafi de lupta de la Hollywood.

Aparitia sa in rolul lui Darth Vader a fost tinuta secreta pana in 1983, deoarece regizorul seriei, George Lucas, nu dorea ca fanii sa afle ca Darth Vader nu este jucat doar de un singur om.

Bob Anderson

Renumitul personaj Darth Vader a fost interpretat si de David Prowse, a avut vocea lui James Earl Jones, insa in scenele de lupta era adus la viata de Bob Anderson.

Bob Anderson a fost puscas marin pentru Marea Britanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, era casatorit si avea trei copii. Si-a construit o cariera impresionanta in coregrafia si dublarea scenelor de lupta cu sabii. A antrenat actori ca Errol Flynn si Antonio Banderas pentru rolurile in care acestia necesitau sa invete manuirea armelor albe. A condus coreografiile de la „Casino Royale”, „Lord of the Rings” si „The Hobbit: An Unexpected Journey”, la care lucreaza in prezent regizorul Peter Jackson.

Franciza „Star Wars” a strans incasari de peste 4,3 miliarde de dolari (toate cele 6 filme) si a devenit un fenomen cinematografic care a fascinat si fascineaza miliarde de oameni.