A murit cântărețul Chuck Brown

De: Gabriela Voicu / 17.05.2012, 15:30
A murit cântărețul Chuck Brown
Muzicianul Chuck Brown, creatorul stilului "Go-Go", a murit ieri, la spitalul "Johns Hopkins" din Baltimore, la vârsta de 75 de ani.

Muzicianul Chuck Brown, creatorul stilului „Go-Go”, un subcurent al stilului „Funk”, foarte popular în comunitatea de culoare din Washington în anii 1980, a murit ieri, la spitalul „Johns Hopkins” din Baltimore, la vârsta de 75 de ani.

Supranumit „nașul stilului Go-Go”, Chuck Brown a lansat în 1979 piesa „Bustin’ Loose”, care a stabilit trendul acestui stil muzical, apropiat de R&B, în capitala americană Washington.

„Chiar și în 2010, oamenii vor încă să asculte Go-Go, întrucât aceasta este muzica alături de care au crescut”, a declarat muzicianul american în 2010, pentru National Geographic.

Chuck Brown

Brown a apărut într-un documentar din 2002, dedicat stilului „Go-Go”, iar în 2011 a fost nominalizat la Grammy pentru cea mai bună performanță R&B, cu piesa „Love”.

Cântărețul, renumit și pentru tonalitățile grave ale vocii sale, fusese internat în urmă cu câteva săptămâni în clinica din Baltimore din cauza unei pneumonii.