A murit cea mai bogată femeie din Spania

De: Marian Andrei / 16.08.2013, 17:00
A murit cea mai bogată femeie din Spania
Cea mai bogată femeie din Spania, Rosalia Mera, cofondatoarea imperiului Zara, a murit ieri în urma unui atac cerebral la vârsta de 69 de ani, la Spitalul San Rafael din La Coruna.

Rosalia Mera fusese transferată la spitalul respectiv după un atac cerebral survenit în timp ce-și petrecea vacanța în Insulele Baleare. Hemoragia cerebrală a răpus-o la 24 de ore după ce a fost dusă la spital.

Rosalia a abandonat școala la vârsta de 11 ani, pentru a se face croitoreasă. A înființat mai târziu, împreună cu soțul ei, Amancio Ortega, de care a divorțat ulterior, grupul Inditex, devenit ”un imperiu” în domeniul textilelor cu mărci precum Zara, dar și Massimo Dutti sau Pull and Bear.

Deși  părăsise Consiliul de Administrație alcompaniei de textile în 2004, Mera a păstrat 5,05 % din capital. Averea ei a fost estimată la 5,5 miliarde de dolar, figurând în celebrul top Forbes ca cea mai bogată femeie din Spania. 

Fostul ei soț, Ortega, în vârstă de 77 de ani, este în prezent pe locul 4 în clasamentul bogaților lumii, cu o avere estimatp la 56,9 miliarde de dolari.