A murit cel mai mare crocodil din lume

De: Marian Andrei / 11.02.2013, 15:00
A murit cel mai mare crocodil din lume
Primarul localității filipineze Bunawan a declarat azi că va organiza ritualuri funerare grandioase iar rămășițele crocodilului vor fi depuse într-un muzeu, pentru a continua să atragă turiștii și a împiedica recăderea comunității "în obscuritate".

Crocodilul de apă sărată, lung de 6,17 metri și care cântărea o tonă, fusese declarat de către reprezentanții Guiness World Records cel mai mare crocodil din această specie (care oricum deține recordul de dimensiuni dintre toți crocodilii) aflat în captivitate.

Află prognoza meteo pentru săptămâna viitoare de pe vremea apropo.

Crocodilul a murit ieri, la câteva ore după ce s-a întors pe spate, cu burta umflată.

Crocodilul, a cărui vârstă era estimată la 50 de ani, a fost capturat în 2011, în cadrul unei acțiuni la care au participat peste 10 oameni. Pe lângă cel puțin două persoane cărora le-a provocat moartea înainte de a fi capturat, monstrul mai avea pe conștiință și un oficial guvernamental care a făcut infarct în cursul operațiunii de capturare.

Primarul localității, Edwin Cox Elorde a mai spus că „întregul oraș, ba nu, întreaga regiune este îl jelește” și că primește într-una telefoane de la oameni „afectați” de moartea crocodilului.