A murit Clive Burr, fostul toboșar al trupei Iron Maiden

De: Gabriela Voicu / 14.03.2013, 12:05
A murit Clive Burr, fostul toboșar al trupei Iron Maiden
Clive Burr, fostul toboșar al trupei Iron Maiden, a murit la vârsta de 56 de ani, pe 12 martie.

Clive Burr, fostul toboșar al trupei heavy metal Iron Maiden, a murit la vârsta de 56 de ani, din cauza sclerozei multiple.

Burr a murit „împăcat, în somn, în casa lui” din Londra, marți, după ce starea lui de sănătate devenise în ultimii ani tot mai precară, au precizat foștii lui colegi.

„Era o persoană formidabilă și un toboșar excelent, care a făcut parte dintr-o perioadă minunată a trupei”, a spus Steve Harris, basist și membru fondator al trupei Iron Maiden.

Clive Burr

Burr a intrat în Iron Maiden în 1979, contribuind la primele trei albume ale trupei: Iron Maiden (1980), Killers (1981) și The Number of the Beast (1982). El a parasit formatia in 1981, cu un an inainte ca Iron Maiden sa inceapa sa lanseze o serie de albume care s-au vandut foarte bine in Statele Unite si care au facut ca grupul britanic sa devina foarte apreciat pe plan international.

„Chiar și în cele mai grele clipe ale suferinței sale, Clive nu și-a pierdut simțul umorului și sinceritatea”, a spus solistul trupei, Bruce Dickinson.