A murit de foame, ținând o dietă pe bază de soare

Apropo.ro / 27.04.2012, 11:30
A murit de foame, ținând o dietă pe bază de soare
O femeie din Elveția a murit, încercând să țină o dietă bazată numai pe razele soarelui și renunțând complet la orice fluide sau alimente solide.

Ziarul elvețian Tages-Anzeiger a publicat o știre șocantă cum că o femeie a murit de foame, încercând să țină o dietă spirituală bazată numai pe razele soarelui, renunțând complet la apă și mâncare.

Femeia, al cărei nume nu a fost publicat, a decis să treacă pe această dietă, după ce a urmărit în 2010 un documentar intitulat „In the begining there was light” (La început a fost lumina) despre un guru indian care pretindea că a supraviețuit timp de 70 de ani numai pe energia soarelui.

Aceasta a ținut inițial o săptămână acest regim spiritual, neînghițindu-și nici măcar saliva, dar s-a oprit la cererea copiilor ei, însă, ulterior, s-a reapucat.

Aceasta a fost găsită moartă în apartamentul său, cauza morții fiind evidentă: înfometare.

Ziarul elvețian a raportat faptul că mai multe persoane au murit din cauza acestei diete promovate inițial prin anii ’90 de către australianca Ellen Greve (sau Jasmuheen), intitulată „Breatharianism” (cei care trăiesc numai cu aer și soare).