A murit designerul Jean-Louis Scherrer

De: Gabriela Voicu / 21.06.2013, 15:00
A murit designerul Jean-Louis Scherrer
Designerul francez Jean-Louis Scherrer a murit, ieri dimineață, în Paris, la vârsta de 78 de ani.

Designerul francez Jean-Louis Scherrer a murit, ieri dimineață, în Paris, la vârsta de 78 de ani.

Printre clientele celebre ale acestuia s-au aflat Jackie Kennedy, fosta primă doamnă a Statelor Unite, și actrița Michèle Morgan.

Jean-Louis Scherrer fusese internat 10 luni și a murit într-un spital din Paris, a spus Guillaume Feugeas, care era angajatul său de 14 ani.

A murit după o suferință îndelungată. Starea lui de sănătate se agravase de câteva luni”, a adăugat aceeași sursă.

Jean-Louis Scherrer

Născut pe 19 februarie 1935, Jean-Louis Scherrer a urmat cursurile Conservatorului din Paris pentru a deveni dansator profesionist, însă din cauza unui accident nu a putut să urmeze această carieră.

În 1956, a fost angajat de Christian Dior, care l-a învățat tehnicile utilizate în industria haute couture. După moartea lui Dior, Scherrer a lucrat cu Yves Saint-Laurent.

A lansat propria marcă în 1962 și a expus într-o peșteră prima sa colecție, care a inclus rochii de cocktail cu nuanțe puternice, buline și flori. În 1971, a deschis primul magazin pe celebra stradă Montaigne și a primit apelativul de maestru în haute couture.

După ani de succes, Jean-Louis Scherrer a fost concediat de acționarii casei sale de modă, în 1992, iar în 2008 brandul său dispărut.