A murit Grace Jones, cea mai bătrână femeie din Marea Britanie

De: Gabriela Voicu / 15.11.2013, 12:00
A murit Grace Jones, cea mai bătrână femeie din Marea Britanie
Cea mai bătrână persoană din Marea Britanie a murit, ieri, la vârsta de 113 ani. Ea era ultima persoana din UK născută în anii 1800.

Cea mai bătrână persoană din Marea Britanie a murit, ieri, la vârsta de 113 ani. Ea era ultima persoana din UK născută în anii 1800 și a șasea cea mai bătrână persoană din lume.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Născută pe 7 decembrie 1899, când regina Victoria era încă pe tron, Grace locuia în sudul Londrei și nu s-a căsătorit niciodată după ce logodnicul ei a murit în Primul Război Mondial.

Ralph Tarrant (cel mai bătrân bărbat din UK)  și soția lui 

Cea mai bătrână britanică era foarte apropiată de vecinii ei și până acum câțiva ani reușea să facă singură cumpărături. Ea a primit vizita unui preot în ultimele 24 de ore de viață, iar cu câteva săptămâni înainte să moară fusese internată după ce a suferit o căzătură.

Decesul ei a venit după doar câteva săptămâni după ce Ralph Tarrant (110 ani), cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie a murit la rândul său. Acesta avea o familie uriașă, cu 2 copii, 8 nepoți, 11 strănepoți și 3 stră-strănepoți. Soția lui, Phyllis, murise cu doi ani înainte la vârsta de 102 ani. Până în acel moment, erau cel mai longeviv cuplu al Marii Britanii, fiind căsătoriți de 79 de ani.