A murit Jan Kuehnemund, membra fondatoare a trupei Vixen

De: Gabriela Voicu / 14.10.2013, 16:00
A murit Jan Kuehnemund, membra fondatoare a trupei Vixen
Jan Kuehnemund, fostă chitaristă și membră fondatoare a trupei rock feminine Vixen, a murit pe 10 octombrie, după o luptă cu cancerul, la 51 de ani.

Jan Kuehnemund, fostă chitaristă și membră fondatoare a trupei rock feminine Vixen, a murit pe 10 octombrie, după o luptă cu cancerul, la 51 de ani.

Născută în St. Paul, Minnesota, Jan a format trupa glam rock Vixen când era la liceu, alături de vocalista  Janet Gardner. Grupul s-a mutat în Los Angeles în 1985, iar în doi ani au adăugat-o pe Roxy Petrucci, la tobe, și pe Share Pedersen, la bas. 

Vixen – „Edge Of A Broken Heart”

Vixen a cunoscut succesul în 1988, cu două hit-uri de pe albumul care le poartă numele, „Cryin”” și „Edge of a Broken Heart”, intens difuzate de MTV. Succesul a continuat în 1990, cu albumul „Rev It Up” și alte două hit-uri: „Love Is A Killer” și „How Much Love”. Grupul s-a destrămat odată cu apariția curentului grunge, în anii ’90, dar s-a reunit în 2001, cu Jan Kuehnemund în componență. În 2004 fetele au apărut în emisiunea Bands Reunited de pe VH1, dar la scurt timp s-au despărtit din nou. Jan Kuehnemund a continuat, însă, să cânte sub numele Vixen, dar având un nou lineup, în timp ce celelalte componente au format trupa JanetShareRoxyGina. 

 

Vixen

Săptămâna trecută, pe site-ul trupei Vixen a fost publicat un mesaj emoționant dedicat lui Jan Kuehnemund: „Deși era cunoscută ca muzician, în special chitaristă, Jan a fost o prietenă cum rar putem întâlni, frumoasă în adevăratul sens al cuvântului. Loială, empatică și înțelegătoare, ea a fost cea mai grațioasă femeie, având puterea unei războinice. Jan și-a iubit și apreciat fanii și prietenii mai mult decât ne-am putea imagina vreodată. Cei care au fost norocoși să o cunoască și să o iubească sunt devastați în urma pierderii ei, dar știu că spiritul lui Jan va străluci mereu prin muzica sa. A fost foarte curajoasă, nu s-a plâns niciodată și nu a renunțat să lupte. Cancerul i-a distrus trupul, dar niciodata nu i-a afectat sufletul, iar ea a crezut mereu că se va vindeca și se va întoarce acasă. Jan, ne va fi dor de tine și nu te vom uita niciodată”. 

Nu se știe de ce tip de cancer suferea Jan Kuehnemund.