A murit jurnalistul David Frost

De: Gabriela Voicu / 02.09.2013, 16:40
A murit jurnalistul David Frost
David Frost, celebrul jurnalist britanic care l-a intervievat pe președintele Richard Nixon, a murit la 74 de ani.

David Frost, celebrul jurnalist britanic care l-a intervievat pe președintele Richard Nixon, a murit la 74 de ani. Frost a fost jurnalist, comediant, scriitor, prezentator de televiziune și era cunoscut pentru emisiunile pe care le realiza cu oamenii politici.

David Frost a murit la 1 septembrie în urma unui atac de cord în timp ce se afla la bordul navei Regina Elisabeta, unde era prezentator în cadrul programului „Insights”.

„Sunt alături de familia lui David Frost”, a scris primul ministru David Cameron pe contul său de Twitter. „El a fost, și cu siguranță cu mine s-a întâmplat acest lucru, și prieten dar și un intervievator de temut”, a mai scris David Cameron.

Frost și Nixon

Frost a fost singurul jurnalist care a reușit să intervieveze opt premieri britanici, între anii 1964 și 2010, și șapte președinți americani, între anii 1969 și 2008. De asemenea, a fost ultimul jurnalist care l-a intervievat pe Mohammad Reza Pahlavi, ultimul șah al Iranului.

David Frost a fost recompensat cu numeroase premii, printre care un Emmy pentru întreaga carieră, a fost membru al Academiei de film și televiziune din Marea Britanie (BAFTA) și a fost înobilat, în 1970, cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic.