A murit Miau, pisica supraponderală

De: Gabriela Voicu / 08.05.2012, 12:20
A murit Miau, pisica supraponderală
Miau, pisica de 18 kilograme care a fost nevoită să urmeze dietă pentru a slăbi, a murit.

Miau, pisica de 18 kilograme a cărei problemă de greutate a declanșat un semnal de alarmă cu privire la obezitatea în rândul animalelor de casă, a murit din cauza insuficienței pulmonare.

Luna trecută, pisica alb-oranj a ajuns pe primele pagini ale ziarelor din cauza aspectului ei, iar inițial a devenit subiect de amuzament pentru cititori, fiindcă îi plăcea să mănânce hot dog și rămânea blocată în diverse cotloane din cauza corpului ei masiv

Dar, cu timpul, cazul lui „Miau” a ridicat o problemă serioasă, respectiv creșterea numărului animalelor de companie supraponderale, fenomen cu care se confruntă, de altfel, și stăpânii lor.

Miau, pisica obeză

Pisica de 18 kilograme a fost dusă de stăpânul ei, în vârstă de 87 de ani, la un centru de îngrijire a animalelor. Miau a urmat apoi dieta, iar centrul din Santa Fe plănuia să-i țină la curent pe cei care își doreau să adopte pisica, prin postarea pe Facebook a modului în care decurgea evoluția dietei.

Starea felinei, însă, a început să se deterioreze, iar ea a fost îngrijită și testată constant. Patru medici veterinari s-au ocupat de problema lui Miau, însă, nu i-au putut salva viața.

Reprezentanții centrului pentru animale au postat anunțul morții lui Miau, ieri dimineață, pe pagina oficială de Facebook.