A murit monstrul din Loch Ness?

De: Marian Andrei / 17.02.2014, 12:00
A murit monstrul din Loch Ness?
Pesoanele care țin evidența aparițiilor lui Nessie, monstrul din Loch Ness, sunt intrigate de faptul că monstrul nu și-a făcut nicio apariție credibilă în 2013, ceea ce ar conduce la ipoteza că acesta ar fi murit.

Este pentru prima oară în ultimii 90 de ani când Nessie nu și-a făcut apariția.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Cele trei posibile apariții din anul trecut nu au fost decât alarme false. Două dintre ele au fost siajul unor ambarcațiuni iar cea de-a treia a fost o rață, potrivit lui Gary Campbell, președintele Fan Clubului Oficial al Monstrului din Loch Ness.

Lipsa aparițiilor a determinat celebra casă de pariuri William Hill să majoreze premiile pentru competiția Cea mai veridică relatare a apariției monstrului. Anul acesta, premiul va fi dublu față de anii precedenți, adică de 2.000 de lire sterline.

Potrivit lui Gary Campbell, din arhivele Fun Clubului reiese că precedentul an în care Nessie nu a fost zărit niciodată a fost 1925.

Monstrul din Loch Ness a devenit faimos în 1933, după ce un ziar local a publicat un articol faptul că „monstrul” erau de fapt două rațe care se băteau, și nu un cap și o cocoașă de animal. O fotografie faimoasă care arăta capul și gâtul lui Nessie a fost desființată de experți, care au decis că era trucată.

Primele povești despre monstrul din Loch Ness au apărut în anul 565. Mai mult, există o groază de mituri despre „caii de mare” din lacurile scoțiene, care seamănă cu caii normali, dar sunt magici și mortali.