A murit Naarghita, regina muzicii indiene din România (Video)

Apropo.ro / 27.02.2013, 16:20
A murit Naarghita, regina muzicii indiene din România (Video)
Cântăreața de muzică indiană Naarghita a fost găsită moartă, marți seara, în locuința ei din București.

Naarghita (Maria Amarghioalei pe numele su real), artista supranumită și regina muzicii indiene din România, a fost găsită moartă în locuința ei din București. Cântăreața avea 74 de ani. Cauzele decesului Naarghitei nu au fost până acum stabilite.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Potrivit Stirilor ProTV, cântăreața a fost găsită fără suflare în garsoniera unde locuia cu chirie, de propria nepoată. Sursa citată menționează că aceasta din urmă a mărturisit că a vorbit ultima dată cu Naarghita în cursul zilei de sâmbătă.

 



Naarghita vorbeste despre disparitia ei de pe scena pe happyhour.protv.ro

 

Naarghita este un joc de cuvinte, însemnând în indiană atât „cântul regilor”, cât și „cântecul tulpinii de lotus”. Iubitoare a muzicii si a coregrafiilor din filmele indiene, interpreta s-a specializat pe acest repertoriu si a atins performanțe remarcabile, cunoscute si apreciate atât în patria ei, cât si în lume.

Naarghita avea planuri de viitor. Dorea să publice o carte autobiografică.

Povestea Naarghitei a început în 1957, când Maria Amarghioalei, intra ca figurantă în corpul de balet al Teatrului de Revista Contantin Tănase.

La zece ani de la debut, lumea întreagă vorbea despre fenomenul Naarghita. Avea concerte, iar de la Bollywwod primea oferte peste oferte. După o viață de succes, ultimii ani și i-a petrecut însă în sărăcie, singură și cu o pensie de doar 40 de lei pe lună.

Maria Amarghioalei s-a născută pe 14 ianuarie 1939, la Pufești, jud. Vrancea.

Iubitoare a muzicii și a coregrafiilor din filmele indiene, interpreta s-a specializat pe acest repertoriu și a atins performanțe remarcabile. De-a lungul carierei, Naarghita a scos șapte albume, și a apărut pe multe alte compilații cu melodii indiene.

Anul trecut, echipa de la „Happy Hour” a descoperit-o pe Naarghita după 20 de ani de când nu a mai urcat pe scenă.