A murit Sergio Pininfarina, designerul Ferrari

De: Gabriela Voicu / 05.07.2012, 14:30
A murit Sergio Pininfarina, designerul Ferrari
Sergio Pininfarina, celebrul designer Ferrari, a murit la vârsta de 85 de ani, în Torino, Italia.

Sergio Pininfarina, „zeul” designerilor auto, a murit la 85 de ani, luni, în locuința sa din Torino, Italia. Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al companiei Ferrari, pe care Sergio Pininfarina a condus-o mulți ani.

Pininfarina era recunoscut ca designer pentru linia de autoturisme Ferrari, dar și pentru FIAT, Alfa Romeo și Rolls Royce. El a moștenit pasiunea pentru mașini de la tatăl său, Battista Farina.

Sergio Pininfarina a fost unul dintre primii designeri care au văzut mai mult decât partea funcțională a automibilelor, iar operele pe care le-a scos de-a lungul anilor în colaborare cu cei mai mari producători auto din lume vorbesc de la sine: Ferrari Testarossa, Fiat 124 Sport Spider, Alfa Romeo Spider, Peugeot 406 Coupe.

Sergio Pininfarina

Sergio Pininfarina a fost și om politic. Pe 23 septembrie 2005, a fost numit senator pe viață de președintele Republicii Italiene, Carlo Azeglio Ciampi.

Ultima apariție publică a lui Pininfarina a avut loc în martie 2008, când a fost introdus în „European Automotive Hall of Fame”.