A murit soţia actorului Louis de Funès! Avea 101 ani

De: Nicoleta Nicolae / 17.03.2015, 10:05
A murit soţia actorului Louis de Funès! Avea 101 ani
Jeanne de Funès, a doua soţie a actorului de comedie Louis de Funès, a murit pe 7 martie, la vârsta de 101 ani.

Fără Jeanne, Louis de Funès nu ar fi devenit niciodată actorul preferat al francezilor în a doua jumătate a secolului al XX-lea, afirmă jurnaliştii de la Le Point. Actorul Louis de Funès a decis să se căsătorească pentru a doua oară în anul 1943 şi şi-a unit destinele cu Jeanne-Augustine Barthélemy de Maupassant. Deşi erau foarte săraci, soţia l-a sprijinit întotdeauna, convinsă fiind că Louis va deveni într-o bună zi un star de cinema.

După ce soţul ei a devenit o vedetă a cinematografiei franceze, Jeanne era omniprezentă, îl sfătuia în privinţa rolurilor pe care trebuia să le accepte sau să le refuze, negocia în secret cu producătorii, insista cu ardoare asupra regizorilor, convingându-i să realizeze cât mai multe prim planuri cu chipul soţului ei, pentru a-i mări ochii albaştri cât mai mult.

Jeanne de Funès a murit pe 7 martie, iar un serviciu funerar a avut loc pe 12 martie la biserica Saint-Roch din Paris. Jeanne de Funès a fost înmormântată pe 13 martie, în cimitirul din Cellier, o localitate din departamentul francez Loire-Atlantique, în care îşi doarme somnul de veci şi soţul ei celebru.

Mai multe detalii, pe Mediafax.ro