A murit Trevor Bolder, basistul trupei Uriah Heep

Apropo.ro / 23.05.2013, 14:30
A murit Trevor Bolder, basistul trupei Uriah Heep
Trevor Bolder, basistul trupei Uriah Heep și un vechi colaborator al muzicianului britanic David Bowie, a murit marți, la vârsta de 62 de ani, din cauza unui cancer.

Muzicianul britanic Trevor Bolder a făcut parte, în anii 1970, din trupa Spiders From Mars, care îl acompania pe David Bowie, informează bbc.co.uk.

A devenit cunoscut după lansarea în 1972 a albumului „The Rise and Fall of Ziggy Stardust”, care i-a adus lui David Bowie celebritatea pe plan mondial, și a înregistrat partiturile de bass pentru alte două albume hit lansate de David Bowie, „Aladdin Sane” și „Pin-Ups”.

A fost un muzician minunat și o sursă de inspirație pentru toți membrii trupelor cu care a colaborat„, a declarat David Bowie.

Decesul său a fost anunțat de trupa rock Uriah Heep. Trevor Bolder, care a fost inclus în acest grup britanic în 1976, s-a retras din activitatea concertistică în urmă cu câteva luni, din cauza înrăutățirii stării de sănătate.

Concertul pe care trupa îl va susține pe 11 iunie la Arenele Romane din București nu va fi afectat de decesul artistului, au anunțat organizatorii evenimentului.

Cite;te mai multe detalii despre decesul lui Trevor Bolder, pe Mediafax.ro