A pierdut salariile profesorilor la… jocuri de noroc

De: Marian Andrei / 08.05.2013, 10:00
A pierdut salariile profesorilor la... jocuri de noroc
Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, a arătat azi că secretarul Școlii Gimnaziale nr. 1, Dănuț Iurișniți, în vârstă de 63 de ani, a ridicat, înainte de Paște, salariile a 12 profesoride la Trezoria Năsăud și apoi a pierdut banii la jocuri de noroc.

„Noi, Primăria Ilva Mică, suntem ordonatori principali de credite și am virat banii pentru salariile de pe aprilie în contul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Ilva Mică ceva mai repede ca să aibă oamenii bani de Paște. Cei care au carduri, peste 30 de angajați, au primit banii. Pentru cei care îi primesc pe state de plată, s-a dus secretarul școlii la Trezoreria Năsăud să îi ridice. Din câte am aflat, nu a mai ajuns cu banii la școală. I-a jucat la jocuri de noroc și i-a pierdut. M-au sunat oamenii să se plângă, dar eu nu am ce face. Nu avea voie să meargă singur. Cred că directorul e de vină că nu a asigurat condițiile legale pentru ridicarea banilor. Nu au decât să urmeze căile legale să-și recupereze banii”, a spus Aurel Horea.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud și cei ai Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) au început o anchetă, fiind cercetat penal pentru delapidare și urmând, mai mult ca sigur, să fie sancționat administrativ, pedeapsa mergând până la desfacerea contractului de muncă.

„Eu am avut niște informații legate de ce se întâmplă la școală și am insistat ca toți profesorii să-și deschidă carduri. Cei care m-au ascultat au avut bani de sărbători. Nu se poate să trimiți un singur om să ridice banii și să nu-i ții în casă de valori. E interzis și ilegal”, a mai declarat primarul Horea.