A plecat acasă fără copil

Apropo.ro / 13.04.2009, 00:00
A plecat acasă fără copil
Madonnei nu i s-a aprobat cererea de adopţie pe care a înaintat-o curţii de justiţie din Malawi.

Chiar dacă s-a despărţit de mult mai tînărul ei iubit, Jesus, pentru a face dovada o dată în plus că este o persoană responsabilă, diva pop nu a reuşit să-l convingă pe judecător că este cea mai potrivită mamă pentru băieţelul african de 3 ani şi jumătate, Mercy James, rămas orfan. Nici rudele acestuia n-au facilitat procesul de adopţie, fiind convinşi că viitorul celui mic este în Africa şi nu peste Ocean.

Avocatul Madonnei, Alan Chinula, a înaintat actele necesare pentru recurs, dar se pare că una dintre condiţiile impuse de statul Malawi în materie de adopţii este ca viitorul părinte să fie rezident în Malawi de cel puţin 18 luni. Acest punct nu este bifat de Madonna, care deţine proprietăţi doar în Londra şi New York.

Discuţii aprinse au apărut şi în 2008, cînd artista a adoptat un alt băieţel, pe David Banda, tot din Malawi. Întrucît la vremea aceea i s-a permis să-l ia în custodie cu 2 ani înainte de termenul legal, s-a speculat că acest favor s-a datorat celebrităţii ei. De data aceasta, autorităţile nu vor să repete gestul şi insistă ca aceasta să-şi cumpere o locuinţă în Malawi şi să locuiască cel puţin un an şi jumătate aici, dacă doreşte să-şi menţină cererea de adopţie. Madonna mai are alţi doi copii, născuţi de ea, pe Lourdes (12 ani) şi pe Rocco (8 ani).