A pune punctul pe j – Citroen Jumpy

Apropo.ro / 30.01.2004, 13:35
A pune punctul pe j - Citroen Jumpy
Dupa ce, in decurs de doi ani, a innoit aproape toata gama de utilitare, Citroen propune o noua generatie pentru Jumpy. Disponibil in mai multe variante de ampatamente si volume utile, Jumpy se adreseaza micilor intreprinzatori sau firmelor de curierat. Prezentarea noului Jumpy are loc

Dupa ce, in decurs de doi ani, a innoit aproape toata gama de utilitare, Citroen propune o noua generatie pentru Jumpy. Disponibil in mai multe variante de ampatamente si volume utile, Jumpy se adreseaza micilor intreprinzatori sau firmelor de curierat.

Prezentarea noului Jumpy are loc intr-un moment prielnic pentru gama de utilitare Citroen. In clasamentul realizat pe primele noua luni ale anului trecut, constructorul francez ocupa al doilea loc pe piata autovehiculelor utilitare usoare, cu o cota de piata de 11%, cea mai buna realizata vreodata de Citroen.

De asemenea, utilitarele usoare reprezentau in acel moment 17% din totalul vanzarilor Citroen in Europa. Berlingo detinea primul loc, cu 43% din totalul utilitarelor usoare, urmat de Jumper cu 18% si Jumpy, 13%. Noua generatie Jumpy va ridica cu siguranta cota de piata a modelului, combinand fiabilitatea si agrementul in conducere ale predecesorului cu un design modern, confort sporit si nivel de siguranta foarte ridicat. Interiorul a fost regandit pentru a oferi o ergonomie imbunatatita. Scaunul soferului a crescut in dimensiuni, putandu-se ajusta pe o lungime mai mare (220 mm).

De asemenea, culiseaza pe inaltime – 45 mm – la fel ca si coloana de directie. In cazul versiunilor cu scaun separat pentru pasagerul din dreapta – deoarece poate exista si o bancheta de doua locuri – soferul beneficiaza de o cotiera rabatabila, utila in cazul drumurilor mai lungi. In plus, optional, ambele scaune din fata pot fi echipate cu airbag-uri laterale. Pentru diminuarea zgomotului in habitaclu, Jumpy beneficiaza de o noua tehnologie a grupului PSA, care presupune insuflarea de PVC sub podea si la contraaripi. In montanti au fost introduse materiale fonoabsorbante, care absorb zgomotele de sub automobil, iar usile spate dispun de un nu tip de cheder, cu o etanseitate imbunatatita.

Sunt disponibile cinci motoare: 2 litri, pe benzina, 1.9 Diesel si trei variante HDi de 2.0 litri. In functie de cerintele utilizatorilor, se poate opta fie pentru un ampatament scurt, de 2.8 metri, fie alungit la 3.22 metri. Sarcina utila pentru versiunile de marfa variaza intre 815 kg si 900 kg, iar volumul util intre 4 mc si 5 mc. Jumpy are si o varianta de persoane, cu 5/6 sau 8/9 locuri, iar in functie de configuratia interioara, portbagajul variaza intre 600 litri si 3.95 mc, iar sarcina utila intre 654 si 735 kg.

Printre dotarile noului model se numara ABS, EBD (standard pentru versiunea de persoane), discuri fata ventilate (cu exceptia motorizarii 1.9D), servodirectie cu asistare variabila (disponibila pentru motorizarea pe benzina si toate HDi). Si in fine, noul Citroen Jumpy este disponibil intr-o a treia varianta, necarosata, din care se pot deriva diverse autovehicule specializate.

Autoshow

Tags: