A rămas gravidă de 13 ori pentru a scăpa de abuzurile soțului

De: Gabriela Voicu / 13.05.2013, 13:15
Suzanne Wise, o femeie în vârstă de 30 de ani care a îndurat abuzuri cumplite din partea soțului ei violent, a încercat să rămână gravidă cât mai des pentru a scăpa de bătăi.

Suzanne Wise, o femeie în vârstă de 30 de ani, a îndurat abuzuri cumplite 10 ani din partea soțului ei violent. Singurele dăți în care femeia scăpa de bătaie erau în timpul sarcinii, așa că a încercat să rămână însărcinată cât mai des.

Ea a rămas gravidă de 13 ori, însă a născut doar 4 copii. În cele din urmă, femeia și-a găsit curajul să îl părăsească pe cel care i-a distrus viața. Ea și-a denunțat soțul care, beat fiind, a încercat să o omoare în timp ce doi dintre copiii lor se aflau în casă. Femeia a scăpat cu viață doar după ce l-a mușcat de testicule și a fugit la un vecin căruia i-a cerut să cheme poliția și o ambulanță, care a dus-o la spital.

Jason, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare, iar Suzanne a apărut recent în emisiunea „This Morning” pentru a încuraja alte femei să iasă din relații abuzive.

Jason (stânga) vs. Jason și Suzanne, în ziua nunții

Suzanne, care lucrează ca asistentă socială, a povestit ce s-a întâmplat în noaptea în care ar fi putut să își piardă viața: „Atunci locuiam separat, iar el a venit și a spart o fereastră, a intrat în dormitorul meu, apoi am simțit că mă scuipă. S-a așezat lângă mine, m-a scuipat și mă lovea în față. M-a aruncat pe scări, m-a strangulat și m-a lovit cu un cuțit. Am crezut că voi muri, așa că am făcut un ultim gest disperat și l-am mușcat”.

După ce a fost arestat, Jason a recunoscut că a maltratat-o pe Suzanne. Deși femeia făcuse mai multe plângeri la poliție, ea le-a retras de fiecare dată, pentru că soțul ei își cerea mereu scuze după ce o bătea și chiar plângea în fața ei, până când femeii i se făcea milă de el și ajungea să se întrebe dacă nu cumva ea îl provocase pentru a-l determina să își iasă din minți.

„Am încercat să fiu o soție bună. Am gătit, am făcut curățenie… Am crezut mereu că se va schimba, dar nu a fost așa. M-a bătut atât de rău încât nu mai aveam încredere în mine, simțeam că am nevoie de el și nu puteam pleca”, a mai spus Suzanne, precizând și că vecinii lor știau ce se întâmpla, dar că ea prefera de fiecare dată să evite să vorbească despre asta.

Suzanne, în emisiunea „This Morning”

În 2009, bărbatul și-a atacat soția în timp ce era gravidă. Abuzul a fost atât de puternic, încât ficatul femeii a fost rupt, dar ea nu a pierdut sarcina. Poliția a intervenit, iar Jason a primit ordin de restricție pentru a nu se mai apropia de soția lui. Două luni mai târziu, el a intrat în casă peste ea și a atacat-o din nou.

El nu va mai avea voie, însă, să se apropie de zona în care locuiește Suzanne, dar femeia se teme mereu că o va găsi și o va ataca iar. Cu toate acestea, ea a declarat în emisiune că are mai multă încredere în ea și că nu va mai accepta niciodată să fie cu el.

„Am crezut că îl voi schimba, dar nu s-a întâmplat. Nu poți decât să te schimbi tu, nu poți schimba pe nimeni”, a mai subliniat femeia.