A returnat 43.000 de dolari găsiți în haine donate

De: Marian Andrei / 03.02.2014, 13:01
A returnat 43.000 de dolari găsiți în haine donate
Din când în când, Tyler Gedelian, proprietarul unui magazin care vinde haine donate, a mai găsit mărunțis în hainele pe care le comercializa.

Însă, miercurea trecută, Gedelian nu a putut să-și creadă ochilor: în buzunarele unui costum vechi și a unei robe a găsit mai multe plicuri burdușite cu bancnote de 100 de dolari, o mică avere – nu mai puțin de 43.000 de dolari.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Bărbatul de 29 de ani și-a urmat primul instinct și a sunat poliția, fără măcar să numere banii. Ulterior a declarat presei că nu i-a trecut nicio clipă prin cap ideea de a păstra banii.

„Principala mea preocupare a fost ca banii să ajungă la proprietar. Nu mi-am închipuit niciodată că cineva poate pierde atâția bani și nu m-am simțit bine având la dispoziție o sumă atât de mare care nu era a mea”, a spus Gedelian.

Poliția a reușit să găsească proprietarul de drept al banilor, care a cerut să i se păstreze anonimitatea. Acesta a declarat că a făcut curățenie în șifonierul unei rude mai în vârstă și nu s-a gândit să verifice buzunarele hainelor înainte de a le dona.

La rândul său, polițiștii au spus că identificarea proprietarului banilor a fost ușurată de existența unui portofel, în care se afla un nume. Polițiștii au mai spus că banii erau foarte vechi, unele bancnote fiind emise în anul 1930 și au evidențiat atitudinea civică a lui Gedelian, care ar fi putut foarte ușor să păstreze banii.

Tyler Gedelian este managerul unui magazin Goodwill, aparținând rețelei nonprofit cu același nume, în care se vând haine donate, la prețuri foarte accesibile pentru persoanele sărace.