A scapat cu viata, dupa ce i-a intrat o foarfeca in cap!

Apropo.ro / 31.08.2011, 13:11
A scapat cu viata, dupa ce i-a intrat o foarfeca in cap!
Un cetatean american, in varsta de 86 de ani, a scapat cu zile dupa ce s-a impiedicat si a cazut cu fata direct in foarfeca de gradina pe care o folosise ca sa tunda plantele.

Leroy Luetscher, in varsta de 86 de ani, tocmai terminase de tuns plantele din curte, cand s-a impiedicat si a cazut cu fata direct in foarfeca de gradina, o lama patrunzandu-i in orbita ochiului drept, jumatate trecand si de calota craniana.

Nesigur de ce a patit, Leroy a dus mana la ochi si a simtit cum foarfeca atarna de fata sa. Acesta era plin de sange si durerea instalata era la un nivel pe care nu il mai simtise vreodata.

„Nu stiam daca ochiul mai este acolo”, a declarat acesta, „durerea era atat de mare incat presupun ca nu m-am temut sa mor”.

Luetscher a reusit sa isi puna tricoul peste rana pentru a opri hemoragia si a precizat ca durerea si adrenalina l-au tinut constient indeajuns sa se deplaseze pana in casa pentru ca iubita acestuia sa sune la salvare.

O ambulanta l-a transportat de urgenta la spital, unde o echipa de chirurgi a efectuat mai multe radiografii pentru a pune la cale un plan ca sa il trateze.

Acestia au observat ca manerul de la foarfeca patrunsese 15 centimetri in capul acestuia, sprijinindu-se de artera carotida.

„A fost putin coplesitor”, a spus Dr. Lynn Polonski, unul din chirurgii care l-au operat pe Luetscher. „Era fixata inauntru asa de bine incat nu puteai sa o misti. Era parte din fata acestuia”.

Polonski a spus ca echipa a facut mai multe incizii in coltul din dreapta al buzei de sus, prin peretele sinusului, pentru a putea elibera manerul foarfecii. Odata ce au reusit sa miste acest maner, doctorii au reusit sa extraga obiectul strain fara alte complicatii.

Chirurgii i-au reconstruit peretele orbitei lui Luetscher cu o placa din titan si l-au trecut pe tratament cu antibiotice timp de 20 de zile, pentru a impiedica aparitia unei infectii care ar putea fi fatala.

Polonski a declarat ca pacientul a fost extrem de norocos, deoarece lama foarfecii ar fi putut sa ii rupa globul ocular sau sa ii raneasca grav artera carotida sau daca instrumentul de gradinarit ar fi patruns putin catre alta directie, pacientul ar fi putut muri pe loc.