A scăpat de urmărirea în justiție, din cauză că erau prea multe probe!

De: Marian Andrei / 21.08.2012, 17:20
A scăpat de urmărirea în justiție, din cauză că erau prea multe probe!
Un doctor, inculpat în cel mai mare proces intentat farmaciilor online din Statele Unite a scăpat de acuzații din cauză că Procuratura a considerat că este prea costisitor să păstreze probele: 400.000 de documente și doi terabytes de informații.

Armando Angulo a fost inculpat în 2007, alături de alți 19 medici, pentru asocierea la o rețea de cabinete medicale online, care vindeau rețete de medicamente unor pacienți pe care doctorii nu îi vedeau nici măcar la față, darămite să-i mai și consulte, schema care le-a adus organizatorilor câștiguri de ordinul zecilor de milioane de dolari.

Doctorul, care era rezident în Miami, s-a întors în 2003, la un an de la începerea investigației, în țara natală, Panama, țară care refuză să-și extrădeze locuitorii.

La nouă ani de la începerea cercetării, un procuror a cerut tribunalului, care a și acordat-o, constatarea încetării calității de inculpat a lui Angulo, pe motiv că instituția vrea să arunce dovezile din acest caz, pentru că ocupă prea mult spațiu, iar cheltuielile de menținere a arhivei costă prea mult statul american.

De regulă, când un inculpat părăsește teritoriul american, dovezile sunt păstrate pentru eventualitatea în care acesta ajunge din nou în Statele Unite sau într-o țară „prietenă”, de unde poate fi extrădat, însă în cazul de față probele ocupau 5% din arhiva electronică a DEA (Drug Enforcement Administration), plus încă alte câteva sute de cutii pentru cele 400.000 de documente.

Hotărârea Tribunalului nu înseamnă, însă, că Angulo poate reveni în Statele Unite, el fiind în continuare unul dintre cei mai vânați criminali din Florida, fiind inculpat în alte procese, referitoare la droguri și fraudă medicală.