A slăbit 17 kilograme mâncând trei luni doar de la McDonald’s

De: Marian Andrei / 06.01.2014, 14:00
A slăbit 17 kilograme mâncând trei luni doar de la McDonald's
Un profesor american a făcut un experiment ciudat: a vrut să vadă ce se întâmplă dacă mănăncă, timp de trei luni, numai mâncare de la McDonald's, iar rezultatul a fost surprinzător.

Pentru a putea face experimentul, John Cisna i-a rugat pe elevii săi să-l ajute. Urmând o dietă strictă, cu 2.000 de calorii zilnic, aceștia i-au „construit” meniul zilnic, folosind informațiile nutriționale aflate pe site-ul companiei. Mai mult, aceștia au trebuit să combine toate alimentele astfel încât să asigure și echilibrul carbohidrați – grăsimi – proteine – colesterol.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Cisna afirmă că în cele 90 de zile nu s-a înfometat, ci doar a urmărit cu strictețe dieta.

„Nu e ca și cum aș fi intrat la McDonald’s și aș fi mâncat numai salată. Am mâncat Big Mac-uri, plăcinte cu brânză și înghețate”, a spus Cisna care a exemplificat cu meniul unei zile: dimineață două McMuffin cu albuș de ou și un castron de fulgi de arțar, la prânz o salată iar seara un cheeseburger cu cartofi prăjiți.

Pe lângă monitorizarea zilnică a caloriilor, Cisna a început să meargă zilnic pe jos câte 45 de minute.

Rezultatele au fost uimitoare: Cisna a slăbit în cele 90 de zile aproape 17 kilograme iar colesterolul i-a scăzut de la 249 la 170. Mai mult, lipoproteinele de joasă densitate (LDL) – „colesterolul rău” au scăzut de la 173 la 113.

Sintetizând rezultatele experimentului său, Cisna a spus că „poți mânca orice de la McDonald’s, cu condiția să fii suficient de deștept încât să echilibrezi dieta cu restul alimentelor. Toți putem face alegeri. Alegerile noastre ne îngrașă, mu mâncarea de la McDonald’s„.