A sosit campionul

Apropo.ro / 21.01.2002, 07:39
A sosit campionul
Ieri dupa-amiaza, la ora 14:27, aeronava companiei KLM a aterizat pe "Otopeni" avîndu-i la bord pe membrii familiei Doroftei si pe managerul clubului canadian Interbox, Ivon Mitchel, eveniment transmis în direct de ProTV. Campionul lumii a fost nevoit sa suporte asaltul fanilor, între

Ieri dupa-amiaza, la ora 14:27, aeronava companiei KLM a aterizat pe „Otopeni” avîndu-i la bord pe membrii familiei Doroftei si pe managerul clubului canadian Interbox, Ivon Mitchel, eveniment transmis în direct de ProTV.

Campionul lumii a fost nevoit sa suporte asaltul fanilor, între care si o multime de cersetori, dar si sa asculte discursul ministrului Georgiu Gingaras, care a lasat sa se înteleaga ca are si el o contributie la realizarea performantei obtinute de ploiestean.

Aeroportul Otopeni e învaluit într-o ceata densa. La ora 14:27, pista de aterizare a aerogarii e luminata abundent. Sute de becuri galbene încearca sa lumineze calea avionului companiei KLM care-l aduce pe Leonard Doroftei la Bucuresti. Se apropie aterizarea. Un zgomot asurzitor trece prin timpanele zecilor de fani care au venit sa-l întîmpine pe Mosu’. Toti ochii sînt îndreptati spre cer. Avionul coboara din ceata si abia cînd se lipeste de pamînt e observat de multime. Pilotul îl trage pe culoar în timp ce pasagerii se pregatesc pentru debarcare. Cel mai grabit dintre ei e Doroftei. Dupa ce-si asaza pe umeri „tricolorul”, apuca de pe bancheta centura de campion mondial. Apoi se uita pe hublou si exclama: „Vine Mosu’ sa va arate ce-a adus pentru voi, fratilor!”.

Doroftei apare în fata salii de protocol a aeroportului, acolo unde sînt aliniate de catre oamenii de ordine rudele lui. E îmbracat în geaca si pantaloni de piele. Rîde tot timpul si arata cu degetul spre centura. Prima persoana pe care o ia în brate e mama lui. Urmeaza fratele, sora, apoi cumnatii si verisorii. Bliturile se încing. Ministrul Georgiu Gingaras îi ofera un buchet de flori. Acelasi lucru îl face si presedintele FR Box, Iosif Armas. Primarul Ploiestiului, Emil Calota, e încins cu o esarfa tricolora. Nu apuca însa sa-si termine vorba ca „revolutionarul” Bebe Ivanovici îl ia de gît pe Doroftei: „Felicitari! Bravo, esti un adevarat campion!”.

Putin confuz, nestiindu-i pe toti cei care-i adreseaza felicitari, Mosu’ zîmbeste si-l ia în brate pe primul lui antrenor, Titi Tudor. Face apoi acelasi lucru cu vicepresedintele FR Box, Rudel Obreja. „Sa traiesti, Nasule! Sa traiesti!”, striga Doroftei cînd îl vede pe Francisc Vastag. Cei doi nu se mai vazusera de doi ani. „Ce e mai frumos decît sa vin acasa si sa fiu primit asa? Sînt mîndru de reactia românilor”, spune Doroftei. „Centura asta e cîstigata acolo unde boxul e la el acasa”.

Întrebat cînd o sa-i acorde revansa lui Balbi, ploiesteanul a raspuns: „Oricînd! Si mîine ma bat cu argentinianul! Daca meciul va fi la mine acasa, nu va sta în picioare mai mult de 4-5 reprize. Vreti sa fac acum o proba?”, a încheiat Mosu’ glumind. Dupa zece minute, timp în care a oferit autografe, Doroftei împreuna cu familia s-au urcat în Jeepul lui Mihai Lauruc si au pornit în tromba spre Ploiesti, într-o coloana oficiala condusa de doua masini de politie.

„Nu mi-a placut scoala cînd eram mic. Decît sa ma bat pe strada si sa pierd timpul, mai bine am intrat într-o sala de box. Uite ca acum acest sport m-a dus departe si sînt campion mondial la profesionism”
Leonard Doroftei
Sursa: www.prosport.ro