A suparat soferii montand un detector de radar fals

Apropo.ro / 24.08.2011, 11:31
A suparat soferii montand un detector de radar fals
Un cetatean englez a pus pe jar soferii din Williton, Somerset, dupa ce a montat o casa de pasari, in curtea sa, ce imita casetele in care autoritatile instaleaza radare.

Suparat de vitezomanii care gonesc prin fata casei sale, Ian Magee, in varsta de 63 de ani, a instalat o cutie pe post de casa pentru pasari, in curtea sa, ce imita casetele de radar ale politiei.

In zona in care locuieste acesta toate casetele politiei au acelasi design asa ca soferii sunt obisnuiti cu ele si reactioneaza instinctiv la vederea lor.

Efectul acestei casete a fost instant, soferii reducand viteza la limite legale si, conform declaratiilor acestuia, pana si masinile de politie si soferii de ambulanta reduc viteza cand trec le langa ea.

Afland de acest truc, oficiali ai consiliului local din West Somerset au decis sa ii impuna pensionarului sa darame constructia insa o alta problema a intervenit: un grup de lilieci Pipistelle au inceput sa isi faca un cuib in acea cutie.

Fiind o specie rara, aflata sub protectie, este un pic cam dificil din punct de vedere legal sa le darami casa noilor chiriasi lilieci, asa ca pensionarul va mai avea parte de liniste ceva timp pana cand autoritatile vor gasi o alta solutie la constructia acestuia.