A supraviețuit ca prin minune, după ce s-a rătăcit în Anzi

De: Marian Andrei / 10.09.2013, 13:15
A supraviețuit ca prin minune, după ce s-a rătăcit în Anzi
Un bărbat de 58 de ani din Uruguay, dat dispărut în urmă cu patru luni, a fost descoperit în viață, după ce a stat toată iarna într-un adăpost.

Uruguayanul Raul Fernando Gomez Circunegui intenționa să traverseze lanțul muntos dintre Chile și Argentina pe motocicletă, însă aceasta s-a stricat și omul a fost nevoit să își continue drumul pe jos. El s-a rătăcit într-o furtună de zăpadă și, în luna mai, a fost dat dispărut. Căutările sale au fost întrerupte în luna iunie, din cauza vremii nefavorabile (în emisfera australă este iarnă).

Iată însă, că după patru luni de izolare, bărbatul a fost găsit duminică, în viață, de o echipă de meteorologi care înregistra grosimea straturilor de zăpadă, într-un adăpost situat la aproape 3.000 de metri altitudine.

Bărbatul a supraviețuit în toată această perioadă mâncând resturile de alimente din adăpost, iar după ce acestea s-au terminat, rădăcini și… șobolani.

Medicii de la spitalul unde a fost transportat  au fost uimiți de rezistența lui Raul Gomez, mai ales că, înainte de dispariția sa, acesta avea tensiune arterială mărită și fuma.

„Pacientul este stabil, conștient, dar se află în stare critică din cauza malnutriției și a problemelor renale datorate deshidratării. Este foarte slab. El a spus că în ultimele zile nu se mai putea deplasa după hrană sau apă și de aceea a ajuns în această stare”, a explicat un reprezentant al spitalului unde a fost internat Raul Gomez, care a slăbit 20 de kilograme în cele patru luni.