A supraviețuit trei zile sub apă, într-o navă scufundată

De: Gabriela Voicu / 04.12.2013, 15:00
A supraviețuit trei zile sub apă, într-o navă scufundată
Harrison Odjegba Okene, un bucătar nigerian, a supraviețuit 72 de ore sub apă, într-o pungă de aer formată în urma scufundării unei nave.

Harrison Odjegba Okene, un bucătar nigerian, a supraviețuit 72 de ore sub apă, într-o pungă de aer formată în urma scufundării unei nave în Atlantic.

Okene a trăit în apa foarte rece îmbrăcat doar în pantaloni scurți și a recitat un psalm pe care i l-a trimis soția sa printr-un mesaj pe telefon, pentru a-și păstra calmul.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Nigerianul crede că salvarea lui de la 30 de metri adâncime este un semn divin. El a fost scos din apă de mai mulți scafandri, după ce ceilalți 11 membri ai echipajului navei Jascon 4 au murit în incidentul care s-a produs în luna mai.

Scafandrii care l-au salvat se aflau acolo pentru a căuta cadavrele, iar momentul în care nigerianul a fost găsit poate fi văzut în clipul de mai sus, care a fost postat recent la cererea jurnaliștilor de la Associated Press.

„A fost foarte norocos că s-a aflat în acea pungă de aer. Oxigenul lui era pe terminate, nu ar mai fi rezistat decât câteva ore”, a spus cel care a coordonat operațiunea scafandrilor.

Okene era la toaletă în dimineața zilei de 26 mai, când nava s-a scufundat. El s-a refugiat apoi într-o cabină și a băut în cele trei zile doar o sticlă cu cola. Rudele sale fuseseră anunțate că a murit.