A trăit un an respectând cu strictețe perceptele Bibliei

De: Marian Andrei / 17.10.2012, 17:00
A trăit un an respectând cu strictețe perceptele Bibliei
Fă-ți singură hainele, nu-ți atinge bărbatul, dormi afară! Sunt doar câteva dintre învățăturile Bibliei pe care bloggerița Rachel Held Evans le-a îndeplinit cu strictețe timp de un an.

Rezultatele acestei experiențe, asumată din proprie inițiativă, au fost publicate de curând în cartea „Un an de feminitate biblică/A Year of Biblical Womanhood„.

Potrivit autoarei, în Biblie sunt sute de reguli și instrucțiuni pentru femei, unele fiind explicite, altele, chiar nefiind scrise, derivând pe cale implicită.

Iată câteva dintre acestea: femeile trebuie să se îmbrace modest, să fie supuse soților lor – multe pasaje din Biblie insistă asupra faptului că bărbații sunt stăpânii soțiilor lor – și să se retragă din comunitate atunci când au menstruație.

Să respecți cu strictețe Biblia nu este chiar cel mai ușor lucru„, a spus, la finalul experienței, americanca. „Să dormi în cort pe durata menstruației, să te abții de la sex și să nu-ți atingi bărbatul, să poți în permanență cu tine o pernă pentru a nu te așeza pe scaun în afara casei tale, ei bine, toate astea sunt mai greu de făcut decât de zis”.

Noul stil de viață adoptat timp de un an a implicat, printre altele, și trezirea înainte de răsăritul soarelui (Proverbe 31:15), apelarea soțului cu titlul „stăpâne” (1 Petre 3:5-6), dormitul în afara casei în timpul menstruației (Leviticul 15:19-33). În această perioadă nu s-a tuns (1 Corintieni 11:15), a învățat să coasă pentru a-și face singură hainele (Proverbe 31:22) și a devenit maestră la gătit (Titus 2:3-5).

Concluzia lui Rachel a fost că, în anul petrecut respectând perceptele Bibliei, „unele experiențe au fost distractive, unele educative, dar altele au fost groaznice„.