A transformat laptele de vacă în vodka – Black Cow Vodka!

Apropo.ro / 04.04.2013, 16:20
Un fermier englez a realizat o minune: a scos vodka din laptele de vacă.

Jason Barber, un fermier din Dorset, Anglia, a petrecut trei ani de viață pentru a face vodka din lapte de vacă. Sortimentul său Black Cow este cunoscut de o lume întreagă.

Black Cow Vodka

Bărbatului în vârstă de 47 de ani, ce face parte din a șasea generație de fermieri, i-a venit această idee după ce a vizionat un documentar despre Tuva din Siberia, locul unde oamenii fac vodka din laptele de yak.

Intrigat de idee, el s-a pus imediat pe treabă, mai ales că avea la fermă 250 de vaci. Timp de trei ani a tot încercat să scoată un produs bun, însă experții nu s-au arătat prea încântați de rezultatul final. Nu s-a oprit ci și-a continuat munca, drept dovadă că astăzi are un produs cunoscut.

El separă laptele în caș și zer, folosește cașul pentru a realiza brânza, iar zerul pentru a-l pune la fermentat folosind o drojdie specială, tocmai pentru a transforma zahărul din lapte în alcool. După ce a fost distilat, laptele-bere este trecut printr-un proces de amestecare. Vodka din lapte de vacă este filtrată de trei ori și îmbuteliată manual. Laptele de vacă este proaspăt întotdeauna, iar aroma fină și cremoasă este deosebită.

Black Cow Vodka

De-a lungul timpului a mai încercat tot felul de rețete de băuturi alcoolice, dar s-a oprit la vodkă fiind și singura care nu îi dă dureri de cap după ce o consumă.

Black Cow a primit critici pozitive, iar acum se regăsește în meniul de băuturi ale unor restaurante importante. Sticla de 70 cl are prețul de 42 de dolari, iar cea de 50 cl – 35 de dolari.