A trecut un an de la moartea baschetbalistului Chauncey Hardy

De: Dragos Tanase / 10.10.2012, 09:57
A trecut un an de la moartea baschetbalistului Chauncey Hardy
Jucătorul american Chauncey Hardy, decedat după ce a fost lovit într-un club de noapte din municipiul Giurgiu, a fost comemorat, marți, la un an de la moartea sa, în Sala Sporturilor din Giurgiu, care îi poartă numele.

Ceremonia a început cu o slujbă de pomenire oficiată de un preot ortodox, dupa care antrenorii și managerii Clubului Sportiv Școlar Giurgiu au împărțit colivă, colaci și vin românesc, iar foștii coechipieri ai sportivului au aprins lumânări și au adus flori pentru a îi cinsti memoria.

Pe pereții sălii de sport se pot citi în continuare mesajele „Hardy, rest in peace” și „Ai plecat să coordonezi echipa lui Dumnezeu!”, iar foștii coechipieri și antrenori ai americanului au avut lacrimi în ochi pe toată desfășurarea evenimentului, fiind vizibil copleșiti de emoții.

Chauncey Hardy,

Chauncey Hardy

Olamae Hardy, mama lui Chauncey Hardy, a deschis un proces în SUA prin care cere despăgubiri de 210 milioane dolari de la ucigașului fiului său, Ionuț Tănăsoaia, din partea Federației Române de Baschet, spitalului din Giurgiu și de la doi doctori nenominalizați.

În data de 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în timp ce se afla într-un club din orașul Giurgiu, pe fondul unui conflict spontan, Ionuț Tănăsoaia l-a lovit cu pumnul în bărbie pe sportivul Chauncey Hardy, de la CSS Giurgiu, care în cădere s-a izbit cu capul de pardoseală, suferind leziuni traumatice craniene grave ce au condus la decesul acestuia.

Citește mai multe detalii despre acest caz, pe Mediafax.ro