A venit, a venit toamna – cele mai potrivite haine pentru copii de exterior

Apropo.ro / 08.09.2021, 18:46
A venit, a venit toamna - cele mai potrivite haine pentru copii de exterior

Odata cu primele zile de toamna au inceput si temperaturile sa scada simtitor. In aceasta perioada toti parintii se intreaba cum ar fi mai bine sa isi imbrace prichindeii. Aceasta misiune devine si mai dificila atunci cand bunicii sau prietenii incep sa le dea sfaturi contradictorii. Unii sunt de parere ca cei mici ar trebui imbracati in multe straturi, “ca sa nu raceasca micutul”. Intentiile acestora sunt bune, fara indoiala, insa in realitate prea multe straturi de haine pot afecta libertatea de miscare a copiilor si ii pot face sa transpire abundent, mai ales in sesiunile de joaca mai energica.

Asadar, care sunt cele mai potrivite haine pentru copii pe perioada toamnei si cum le putem asigura confortul termic fara a-i incomoda la joaca? Iata doua idei de tinute vestimentare adecvate acestui sezon:

Salopete din softshell

 Atunci cand vine vorba de protectie impotriva vantului, ploii si a altor intemperii caracteristice vremii capricioase, softhsell-ul este aliatul prichindeilor. Un material impermeabil si captusit cu fleece, softshell-ul ofera maximum de confort termic si permite eliminarea transpiratiei. Asadar, in zilele mai racoaroase de toamna, o salopeta pentru copii realizata din acest material reprezinta articolul vestimentar ideal pentru momentele de joaca in aer liber.

Daca il vei imbraca intr-o salopeta impermeabila din softshell, prichindelul tau nu va suferi de frig si va fi protejat de umezeala, putand sa se joace liber atunci cand ploua sau bate vantul puternic. Din acest motiv, hainele pentru copii de exterior fabricate din softshell reprezinta alternativa ideala la imbracamintea confectionata exclusiv din polar care, desi ofera izolatie termica buna, nu este rezistenta la apa si vant. In plus, hainele pentru copii de exterior realizate din softshell nu contin substanțe chimice daunatoare, asadar copilul tau le poate purta fara a fi expus vreunui pericol.

 Pantalonasi si hanorac din softshell

 Daca buletinul meteo anunta o vreme oscilanta si nu stii exact cum sa iti imbraci copilasul, iata o tinuta compusa din doua piese: pantalonasi si hanorac din softshell.

Hanoracele pentru copii realizate din softshell sunt, de asemenea, rezistente la vant și alte intemperii, fiind ideale pentru activitatile de zi cu zi ale prichindeilor. Acestea pot fi purtate lejer pe deasupra unui tricou, unei bluze sau chiar a unui pulover, in functie de conditiile meteo. Dispunand de fermoar și gluga, hanoracul este un produs practic si comod, ce poate fi purtat de micutul tau in timpul liber, la scoala sau la joaca. Iar partea cea mai buna este ca, in cazul in care vremea se incalzeste subit, acesta poate fi dat jos pentru ca cel mic sa nu se supraincalzeasca.

In ceea ce priveste pantalonasii, poti opta pentru unii realizati din bumbac organic sau tot din softshell, in functie de cum se anunta vremea afara. Daca esti sigura ca nu va ploua, opteaza pentru bumbac organic certificat GOTS, acest material oferind confort total prichindelului tau si permitandu-i pielii acestuia sa respire. Obtinut fara utilizarea pesticidelor sau ingrasamintelor sintetice, bumbacul organic reprezinta o alternativa ecologica cu un impact semnificativ mai redus decat bumbacul standard.