A visat să fie rege și și-a construit singur un CASTEL FABULOS! (Poze)

De: Gabriela Voicu / 06.11.2012, 18:30
Născut într-o familie săracă, spaniolul Serafin Villarán a muncit 20 de ani pentru a-și construi un castel fabulos la care a visat dintotdeauna. Vezi cum arată!

Situat în Cebolleros, o comunitate mică din provincia Burgos, din nordul Spaniei, Castillo de las Cuevas este rezultatul ambiției extraordinare a unui om simplu.

Serafin Villarán și-a dorit mereu să aibă propriul castel și a reușit să își îndeplinească dorința după ani în șir de muncă asiduă. Născut în 1935, în Burgos, într-o familie modestă, spaniolul a lucrat ca sudor într-o fabrică și nu avea experiență în construcții sau studii în arhitectură când într-o zi din anul 1977 i-a venit ideea să ridice un castel.

Castillo de las Cuevas

Avea 42 de ani și a vrut să-și urmeze visul din copilărie, așa că a cumpărat o proprietate și a început să construiasca locuința în formă de castel pentru el și familia lui. A folosit în special pietre ovale, pe care le-a adunat din râurile locale Nela si Trueba și le-a îmbinat ciment pentru a oferi exteriorului aspect autentic. A ridicat castelul fără ca măcar să traseze un plan de construcție în prealabil, ghidul său fiind doar propria imaginație și câteva cărți despre castelele Spaniei.

Serafin Villarán

Castillo de las Cuevas are cinci etaje și câteva turnuri, dar din păcate nu a fost finalizat de Villarán, care a murit în 1998, după mai bine de 20 de ani de muncă. Știind cât de important a fost acest proiect pentru el, Yolanda și Luis Serafin, cei doi copii ai bărbatului, au decis să termine construcția, care fusese finisată în exterior, dar nu și în interior. În fiecare an, ei investesc circa 2.000 de euro în castel, renunțând la vacanțele de familie.

Deși primesc vizite de la turiști care vor să vadă clădirea modernă cu tentă medievală, cei doi spun că nu au de gând să transforme totul într-o afacere.