A vrut sa traiasca un an ca Bear Grylls, dar a murit intr-o luna

Apropo.ro / 24.01.2012, 16:00
Un englez, in varsta de 29 de ani, din Derby si-a propus sa traiasca un an precum a facut-o aventurierul Bear Grylls, insa a decedat in mai putin de o luna.

David Austin, 29 de ani, din Derby, s-a lasat inspirat de englezul aventurier Bear Grylls. Putini oameni se pot descurca in conditii vitrege. Asta s-a intamplat si cu tanarul nostru.

David s-a aventurat in salbaticia scotiana. A crezut ca poate aplica tot ce a facut Bear Grylls in emisiunile sale televizate, insa incercarile prin care a trecut au fost prea dure pentru un neexperimentat ca el.

Bear Grylls

Bear Grylls

Trupul neinsufletit a fost gasit, din intamplare, pe 31 decembrie de catre un camionagiu, in munti.

Conditiile in care a fost gasit corpul sau sugereaza ca murise in urma cu cateva saptamani. Cel mai probabil a murit din cauza hipotermiei.

La inceputul calatoriei sale, David se declara pregatit pentru orice provocare. Cele cateva cursuri de supravietuire credea ca il vor face de neinvins. Visul sau era sa reziste timp de 1 an de zile, in conditii vitrege.

Anul trecut, in luna noiembrie, David a luat legatura cu familia sa anuntandu-i ca pleaca intr-o calatorie de supravietuire, iar acum familia a primit exact vestile de care se temeau: ca a decedat.

highlands, scotia

In muntii Scotiei

Cauza mortii lui David ramane in continuare un mister. Se presupune ca ar fi plecat din Derby catre Glasgow, apoi a calatorit spre Corrour, cea mai inalta magistrala de tren din UK. Prima ninsoare ce a cazut in acest an, aproape a paralizat traficul. Se poate sa isi fi continuat drumul catre statia urmatoare, Rannoch. De aici se poate sa fi inceput greul. Este posibil sa isi fi gasit un adapost, insa ce a urmat apoi nu se mai stie.

Oamenii care l-au intalnit spun ca era bine echipat, pentru orice conditii meteo. Chiar si instructorii de la scolile de ghizi spun ca sansele ca cineva sa supravietuiasca iarna in Highland sunt destul de scazute.

Austin a avut curajul sa infrunte vremea rea, insa pana si curajul piere in fata temperaturilor foarte scazute.