Abonament pentru ridicarea mașinilor care „îți iau locul de parcare”

De: Marian Andrei / 19.04.2013, 12:30
Abonament pentru ridicarea mașinilor care
Edilul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, le-a pus gând rău celor care ocupă abuziv locurile de parcare de reședință.

 

Un nou proiect de hotărâre a Consiliului Local Sector 4, pe care aleșii generali urmează să-l discute, denumit „Regulament privind activitatea de ridicare a autovehiculelor care blochează intrarea sau ieșirea din parcajul de reședință, pe raza sectorului 4” prevede, pe lângă amendarea „infractorilor”, și posibilitatea ca proprietarul locului de parcare să-și facă un abonament pentru ridicarea mașinilor care îi ocupă abuziv locul.

Click aici pentru prognoza meteo pe 15 zile.

Potrivit proiectului, locurile de parcare vor fi dotate cu plăcuțe pe care să fie inscipționate numărul de înmatriculare au autovechiculului pentru care a fost încheiat acordul de parcare, simbolul parcajului, numărul locului de parcare și atenționarea că autovechiculele parcate abuziv pe acest loc vor fi ridicate.

Dacă aleșii locali vor aproba proiectul, cei care au loc de parcare vor putea suna la serviciul parcări la orice oră și să solicite eliberarea locului de parcare. Și, ca să nu îi coste prea mult, aceștia pot achita un abonament anual de ridicare a mașinilor, în valoare de 50 de lei.

Taxa de ridicare, transport și depozitare, pentru primele 24 de ore a mașinii, este de 200 de lei și trebuie achitată la caseria care va fi special amenajată la spațiul de depozitare.