AC Milan a câstigat Supercupa Europei

Apropo.ro / 01.09.2007, 13:58
AC Milan a câstigat Supercupa Europei
Formatia italiana AC Milan, detinatoarea Ligii Campionilor, a câstigat, vineri, Supercupa Europei, dupa ce a învins, cu scorul de 3-1, echipa spaniola FC Sevilla, câstigatoarea Cupei UEFA, într-un meci disputat la Monte Carlo. FC Sevilla a deschis scorul în minutul 14, prin Renato,

Formatia italiana AC Milan, detinatoarea Ligii Campionilor, a câstigat, vineri, Supercupa Europei, dupa ce a învins, cu scorul de 3-1, echipa spaniola FC Sevilla, câstigatoarea Cupei UEFA, într-un meci disputat la Monte Carlo.

FC Sevilla a deschis scorul în minutul 14, prin Renato, care a marcat cu capul, din careul mic, dupa un corner executat de Duda.

AC Milan a restabilit egalitatea în minutul 55, când Inzaghi a înscris cu capul, de la sase metri, dupa o centrare de pe dreapta a lui Gattuso.

Câstigatoarea Ligii Campionilor a trecut în avantaj în minutul 62, când Jankulovski a înscris din voleu, cu piciorul stâng, dupa o centrare primita de la Pirlo.

În minutul 88, arbitrul a acordat penalti pentru AC Milan, dupa ce Kaka a fost faultat în careu. Lovitura de la 11 metri, executata tot de brazilian, a fost aparata de portarul Andres Palop, însa mingea a revenit la Kaka, acesta reluând mingea în plasa cu capul, pentru 3-1.

Carlo Ancelotti, antrenorul detinatoarei Ligii Campionilor, AC Milan, a trimis în teren urmatorii jucatori: 1. Dida – 44. Oddo, 13. Nesta, 4. Kaladze, 18. Jakulovski – 8. Gattuso (5. Emerson ’73), 21. Pirlo, 23. Ambrosini – 10. Seedorf (32. Brocchi ’89), 22. Kaka – 9. Inzaghi (Gilardino ’89).

Juande Ramos, tehnicianul câstigatoarei Cupei UEFA din sezonul 2006/2007, FC Sevilla, a folosit urmatoarea formula: 1. Palop – 4. Alves, 14. Escude (10. Luis Fabiano ’83), 3. Dragutinovici, 5. Duda (25. Maresca ’74) – 7. Jesus Navas, 8. Poulsen, 18. Marti (Kerjakov ’65), 21. Keita – 11. Renato, 12. Kanoute.

Jucatorul meciului fost desemnat italianul Andrea Pirlo, de la AC Milan.

Toti jucatorii celor doua formatii au purtat tricouri pe spatele carora a fost inscriptionat, alaturi de numele lor, numele fostului fundas al formatiei FC Sevilla, decedat marti, dupa ce timp de aproape trei zile s-a aflat în coma, dupa o criza cardio-respiratorie suferita în timpul partidei de campionat cu Getafe. Puerta a suferit mai multe stopuri cardiace în timp de câteva minute si a fost transportat la spital, unde a fost mentinut în viata doar cu ajutorul aparatelor. Diagnosticul medicilor în cazul lui Puerta a fost displazie aritmogena ventriculara dreapta, afectiune a inimii ce este adesea cauza mortii subite a tinerilor si a sportivilor.

FC Sevilla ar putea fi adversara formatiei Steaua în grupa H a Ligii Campionilor, în cazul în care va trece de AEK Atena, în turul trei preliminar al competitiei. În prima mansa, FC Sevilla s-a impus cu scorul de 2-0, iar returul va avea loc, luni, 3 septembrie, la Atena, de la ora 21.45, meci transmis de Sport.ro.