Academia Sportului își deschide porțile pentru „Școala Altfel”

De: Dragos Tanase / 06.04.2015, 16:00
Academia Sportului își deschide porțile pentru
Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret - PROEDUS inaugurează mâine, 6 aprilie 2015, activitatea în cadrul Academiei de tenis și a terenurilor multifuncționale, reunite sub titulatura "Academia Sportului".

Situată în cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu”, Academia Sportului pune la dispoziția elevilor care s-au înscris la activități  în cadrul săptămânii „Scoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, șase terenuri de tenis și trei terenuri multifuncționale (de fotbal, volei/baschet sau handbal) situate pe terasa parcării supraterane.

Astfel, în perioada 6 – 9 aprilie,  aproximativ 2.500 de elevi bucureșteni ai claselor 0 – IV însoțiți de cca. 100 de cadre didcatice  vor participa la diverse activități sportive ce includ fotbal, baschet, handbal, volei și tenis de câmp, dar și la workshopuri de nutriție și de prim ajutor.

În zilele de luni, marți și joi, programul va fi de la 10.00 la 14.00, iar miercuri, de la 10.00 la 16.00.

Alte opt proiecte extrașcolare în „Școala Altfel”

Primăria Capitalei, prin PROEDUS, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Consiliul Municipal al Elevilor, sub egida Parteneriatului Civic pentru Educație, CIVITAS, mai organizează în perioada 6 – 9 aprilie 2015, în cadrul săptămânii „Scoala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun”, alte opt proiecte extrașcolare cu caracter interactiv, educativ și informativ la care vor participa 9.000 de elevi și 600 de profesori coordonatori ce vor însoți elevii în cadrul proiectelor.

Cele opt proiecte includ:

– „Circuitul turistic: Bucureștiul prin ochii tăi”, care cuprinde o suită de obiective turistice menite să familiarizeze elevii Capitalei cu istoria și cultura Bucureștiului, dar și să cunoască impactul modernismului asupra prezentului. Circuitul cuprinde vizite la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști”, Muzeul Aviației, Muzeul Național „Regele Ferdinand I”, Grădina Zoologică, Centrul Vechi și Național Arenă.

– „Concursul cultural-artistic: „Festivalul artelor” –  cuprinde secțiuni de teatru, muzică, dans, arta foto – video și arte plastice, iar etapa finală va avea loc în dată de 06.04.2015 între orele 10:00-18:00 la Palatul Național al Copiilor.

– Concursul de cultura generală: „Bucureștiul de ieri și de azi” cuprinde noțiuni din istoria Bucureștiului și se adresează tuturor unităților școlare din învățământul gimnazial, pentru elevii de clasele V-VIII. În dată de 08.04.2015 între orele 10:00-17:00 la Palatul Național al Copiilor se va desfășura faza finală unde se va desemna echipajul câștigător.

– Târgul Grădinițelor Bucureștene

Târgul se va desfășura în perioada 06-09.04.2015 în intervalul orar 10:00-16:00, la Palatul Național al Copiilor și este destinat informării părinților despre programele grădinițelor participante și modul de desfășurare a activităților acestora. La Târgul Grădinițelor Bucureștene participa 100 de  grădinițe de stat și grădinițe particulare acreditate.

Conferința „Drepturile și obligațiile elevilor”

Conferința, care este destinată elevilor ce fac parte din Consiliul Școlar al Elevilor din fiecare unitate de învățământ înscrisă, părinților și profesorilor acestora, are ca temă: Drepturile și obligațiile elevilor. Evenimentul are loc în dată de 07.04.2015 începând cu ora 10:00, la Palatul Național al Copiilor.

Festivalul Sportului de Masă

Festivalul se va desfășura în perioada 06-09.04.2015 la nivelul unităților de învățământ înscrise. În cadrul acestui Festival se vor desfășura competiții de mini-stafeta – 25 metri, alergare și sărituri de pe loc în lungime. De asemenea, se vor desfășura și lecții de nutriție și anatomie în incinta unităților școlare înscrise, toate acestea fiind destinate elevilor bucureșteni din clasele 0 – IV.

Plantează, Reciclează și Creează „Capitala crește verde”

Programul este destinat elevilor bucureșteni din clasele 0 – IV și se va desfășura în perioada 06-08.04.2015. Unitățile școlare înscrise în acest program vor crea obiecte din material reciclabil ce vor fi expuse și jurizate în dată de 09.04.2015 în cadrul unui Festival ce se va desfășura la Palatul Național al Copiilor între orele 10:00-13:00. Școlile câștigătoare vor primi material dendrologic ce va fi plantat alături de experți în domeniu, în curtea unităților de învățământ.

Cursuri gratuite: Natație interactivă

Programul, destinat elevilor bucureșteni din clasele 0 – IV, cuprinde activități și jocuri interactive. Perioada de desfășurare a proiectului este 06-09.04.2015 în intervalul orar 09:30-14:00 la bazinul Liceului Teoretic „Dante Alighieri”.

S-au finalizat cursurile gratuite de formare

Tot în această perioadă, PMB prin PROEDUS, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, încheie și proiectul „Cursuri gratuite de formare pentru elevii bucureșteni” destinat elevilor  înscriși în clasele V-XII. Acest proiect a reunit și în acest an  10.415 elevi bucureșteni care au avut ocazia de a participa, gratuit, la diverse cursuri extrașcolare (cursuri de limba engleză, franceza, germana, spaniolă, italiană, chineză, înot și patinaj,  cursuri gratuite de managementul afacerilor, management de proiect și leadership, dezvoltare personală, educație democratică, televiziune, actorie, dans sportiv și arte marțiale). În urma procedurilor de evaluare, o mare parte dintre cursanți vor fi recompensați cu tabere gratuite la mare în vara acestui an.