Acasă la Anna Lesko! “În viaţa mea există totdeauna cineva”

De: Nicoleta Nicolae / 03.12.2012, 10:51
Acasă la Anna Lesko! “În viaţa mea există totdeauna cineva”
Pentru că am vrut să o cunoaştem pe Anna Lesko într-o altă ipostază decât cum am văzut-o pe scenă, frumoasa rusoaică ne-a primit în căminul ei.

Într-o zi de marţi, la ora 10.00, am ajuns în zona Băneasa, locul în care artista stă de mai bine de 8 ani. La intrare ne-a întâmpinat omul care are grijă de bunul mers al lucrurilor din casă. Trezită de la ora 6.00 şi pregătită de şedinţa foto, Anna ne-a introdus în atmosfera casei sale. De la bucătărie, living, aterierul unde pictează, studioul de înregistrări şi chiar grădina în care tronează o girafă pictată în stil baroc, toate poartă amprenta artistei.

De cât timp ţi-ai achiziţionat casa în care locuieşti acum?
Să tot fie vreo 8-9 ani… Nu mi-am dat seama cum a trecut vremea, parcă sunt aici din totdeauna.

Cine te-a ajutat la amenajarea ei?
Sincer, am amenajat-o eu după sufletul şi imaginaţia mea. Am ales singură totul de la parchet la mobilier şi sunt foarte mulţumită. Am şi obiecte dragi ce-mi amintesc de oameni dragi şi m-am înconjurat de ele pentru a-mi avea familia cumva mai aproape. Nu sunt obiecte masive sau preţioase, însă pentru mine înseamnă o parte din universal copilăriei şi nu aş concepe locul numit „acasă” fără ele. Sună puţin nostalgic dar cine a spus ca nu sunt nostalgică?

Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie din preajma Sărbătorilor?
Am sărbătorit mereu Crăciunul şi Revelionul pe stil vechi de aceea acum, în România, nu am nicio problema în a cânta şi a sărbători aceste evenimente pe scenă. Am amintiri frumoase şi normale aş spune despre sărbătorile de iarnă. Colinde, mere, covrigi… am avut o copilărie fericită şi chiar lipsită de griji deşi am trăit-o în Uniunea Sovietică.

Care este locul tău preferat din casă?
Sunt multe, depinde de starea de spirit. Cu drag stau şi în bucătărie când fac ceva bun de mâncare, cu pasiune mă aplec asupra şevaletului când pictez ceva, e o plăcere să mă relaxez pe terasă într-o seară caldă de vară… Casa mea e făcută de mine pentru sufletul meu.

Ai o grădină foarte frumoasă. Cine e responsabil cu amenajarea ei?
De la fiecare copăcel până la muscată există o parte din sufletul meu. Îmi place la nebunie să mă contopesc cu pământul şi să le dau viaţă personal plantelor din curtea mea. Am un grădinar care tunde iarba, adună frunzele, se ocupă, dar asta nu înseamnă că nu ţine seama şi de ideile mele.

Ai şi un căţelus din rasa chihuahua…
Of, micuţul de el. E stăpân peste tot, mi-a stricat multe prin casă, chiar şi mobila. O mare diferenţă între Sashinkas care este o delicată şi o educată, şi Vova care e un huligan micuţ fără maniere. Chiar dacă are căsuţa lui, e atât de curios, posesiv şi gelos încât nu-l pot ţine numai într-un loc.

Cum stai la capitolul gătit?
Îmi place mult de tot. Vin de la mama de acasă cu un bagaj de reţete culinare cum n-a văzut România. Mâncăruri pricopsite a căror preparare îţi ia multe ore, multă migală, atenţie şi pricepere. Intru des în bucătărie, dar nu fac chiar atât de des mâncare pentru că nu prea am timp de asta. Dacă sunt pe fugă, comand sushi sau mâncare libaneză, dar dacă am timp, creez eu însămi nişte festinuri pe cinste. Bineînţeles bucatele tradiţionale invatate acasă îmi ies cel mai bine.

Să vorbim puîin şi despre cariera ta. Te-ai gândit să joci şi în filme? Ai primit vreo propunere în acest sens?

Nu pot spune că îmi doresc. Dar nici nu i-ar displace. Încă de la începutul carierei, am primit numeroase propuneri, pe unele le-am acceptat dar nu s-au concretizat, altele le-am refuzat… Oricum, pentru moment fac pe actriţa în clipurile mele. Până la urmă, eu sunt cântăreaţă, actoria ar fi o completare a carierei mele artistice dar nu neapărat o necesitate.

Ai un nou single „Ia-mă”. Pregăteşti şi un clip pentru această piesă?

Da, single ce a prins foarte bine. Clipul l-am filmat deja într-o goană nebună, pe plajele din Caraibe. De abia aştept să vă arăt rezultatul.

Pentru „Go Crazy” ai ales să filmezi în Thailanda. Ce destinaţie exotică crezi ca e potrivită pentru filmarea clipului „Ia-mă”?

Am ales Cuba unde mi-am petrecut o parte a vacanţei de vară. Senzualitatea şi ritmul incredibil al cubanezilor, nu mai vorbesc de peisajele exotice m-au făcut să nu stau pe gânduri în alegerea acestei locaţii.

La ce proiecte noi lucrezi în această perioadă?
Îmbunătăţesc în continuu show-ul de scenă, care, nu să mă laud, dar e extrem de complex. Repet, înregistrez piese noi, am în plan şi un nou album. În curând lansez clipul pentru „Ia-mă”… Şi nu-mi văd capul cu spectacolele, cu deplasările în ţară şi, mai nou, şi în străinătate. Dar iubesc fiecare secunda din munca mea.

Stiu ca iti place foarte mult sa pictezi. Care a fost cea mai mare sumă de bani care ţi s-a oferit până acum pentru un tablou pictat de tine?
Întrebarea aceasta revine mereu alături de refuzul meu de a discuta asemenea subiecte.

Unde îţi vei petrece Crăciunul anul acesta?
Pe scenă. Acolo mă simt cel mai bine. Împreună cu fanii mei care sper să fie încântaţi de noul meu show.

Cum îţi place să-ţi petreci timpul liber?
Creativ. Nu lenevind şi lâncezind. Fie citesc o carte, fie scriu câte ceva, gătesc, conduc, fac scuba diving… Nu sunt o persoană care să se bucure de inactivitate.

Dar, pe plan personal, există cineva în viaţa ta acum?
Tot timpul există cineva în viaţa mea. Eu însămi. Câteodată, cu încă altcineva.

Dar cum ar trebui să fie bărbatul care să-îi capteze atenţia?
Nu am un şablon după care să mă ghidez, fiecare persoană e deosebită în felul său, cu bune şi cu rele. Dar, ca să-ţi răspund la întrebare, cred că mi-ar plăcea un individ îndrăzneţ şi manierat.

Mulţi te consideră o persoană foarte senzuală? Care este secretul tău?
M-am născut aşa. Nu am descoperit un truc în acest sens. Trucurile şi secretele vin să îmbunătăţească dotările native şi nu să le substituie.

Andreea Tufan