Acasă la Raed Arafat. Află şi despre afacerile familiei – FOTO

De: Cristiana Trifu / 07.05.2018, 15:44
Acasă la Raed Arafat. Află şi despre afacerile familiei - FOTO
Pentru a afla mai multe despre familia fondatorului SMURD în România şi despre viaţa pe care o ducea Raed Arafat înainte de a veni la studii în România, jurnaliştii de la Centrul Român pentru Jurnalism de Investigaţie au mers în Palestina pentru a sta de vorbă cu rudele

În Palestina, familia lui Raed Arafat este una cu vază şi era foarte bogată. În oraşul Nablus, membrii familiei încă deţin proprietăţi imobiliare importante, între care şi o fostă fabrică de săpun, administrată acum de vărul Nasir Arafat, ca muzeu şi centru cultural.

Deşi în anii ’30 britanicii le-au bombardat casa, familia lui Raed Arafat a rămas în continuare una influentă în zonă.

Raed Arafat a plecat de lângă familie în momentul în care a hotărât că vrea să devină medic. Tatăl lui, Daud, ar fi vrut ca el să preia fraiele afacerilor familiei şi n-a fost prea mulţumit de alegerea lui, deşi el lucrase în sistemul medical ca şofer de ambulanţă în Nablus. Mama lui Raed Arafat are 80 de ani şi locuieşte pe o colină, într-o casă pe care consilierul de stat a şi menţionat-o în declaraţia de avere. Cei doi nu s-au mai văzut de foarte mulţi ani. Ţinând cont de conflictul din zonă, secretarul de stat nu mai merge în Palestina. Uneori se întâlneşte cu familia în Iordania.

Foto Facebook