Accesul interzis în avion, pe pachebot și în trenurile Eurostar pentru un tânăr obez

Apropo.ro / 21.11.2013, 13:00
Accesul interzis în avion, pe pachebot și în trenurile Eurostar pentru un tânăr obez
Un tânăr francez care suferă de obezitate se confruntă un un coșmar zilele acestea. Visul urât începe cu refuzul unei companii aeriene de a-l lăsa la bord!

Kevin Chenais, în vârstă de 22 de ani, care cântărește 230 de kilograme, a ajuns marți dimineața la Londra împreună cu părinții, de la New York, la bordul unui avion aparținând companiei Virgin Atlantic.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Tânărul era blocat împreună cu părinții în Statele Unite de la sfârșitul lui octombrie, din cauza refuzului companiei British Airways de a-l transporta, din motive de „securitate”.

Suferind de o dereglare hormonală, el este tratat de mai mulți ani de Mayo Clinic, cu sediul principal la Rochester (Minnesota, nord). El se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile cu motor și are nevoie aproape în mod permanent de oxigen și să fie supravegheat medical.

Când a dorit să se urce în trenul din Londra care îl ducea la Paris, compania Eurostar i-a interzis accesul, invocând motive de securitate legate de regulile de evacuare în tunelul de sub Canalul Mânecii.

Greutatea sa nu ne permite să ne asumăm responsabilitatea persoanei în cauză, nu vom putea să îl purtăm și să-l evacuăm” în cazul unui incident, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei pentru AFP.

Citește mai multe detalii despre coșmarul unui tânăr obez, pe Mediafax.ro