Accident în lanț pe o autostradă din Canada, soldat cu 100 de răniți

De: Marian Andrei / 22.03.2013, 09:44
Accident în lanț pe o autostradă din Canada, soldat cu 100 de răniți
Aproximativ 100 de persoane au fost rănite ieri în urma unui accident în lanț produs pe autostrada 2 în apropiere de Edmonton, au anunțat serviciile de sănătate canadiene.

Accidentul s-a produs din cauza ninsorii abundente și a carosabilului acoperit cu zăpadă proaspătă și a implicat aproximativ 100 de vehicule în total, dintre care un autobuz, camioane și numeroase autoturisme.

Autostrada Edmonton-Calgary a fost închisă timp de aproape două ore pe ambele sensuri de mers, iar orașul Edmonton a trimis aproximativ șase autobuze pentru evacuarea călătorilor.

Primele informații anunțau 300 de răniți, dar serviciile de sănătate au rectificat această cifră, menționând aproximativ 100 de persoane rănite. În cele din urmă, doar 22, un rănit grav și alții cu răni ușoare sau medii, au fost spitalizate. Aproximativ 80 de călători au primit îngrijiri din partea echipelor de salvare la bordul autobuzelor.

Cauza accidentului nu a fost încă determinată cu exactitate, autoritățile sugerând că ar fi fost un incident „banal”: vizibilitatea fiind redusă iar carosabilul alunecos, un vehicul ar fi încetinit brusc, declanșând tamponările în lanț.