Accident la bordul unui submarin nuclear rusesc

Apropo.ro / 09.11.2008, 12:36
Accident la bordul unui submarin nuclear rusesc
Douazeci de victime si 21 de raniti este bilantul accidentului petrecut la bordul uinui submarin nuclear rusesc.

Douazeci  de persoane au murit si alte 21 au fost ranite, azi, in urma unui accident produs la bordul unui submarin cu propulsie nucleara al Flotei ruse din Oceanul Pacific, cel mai grav accident de acest fel de la catastrofa Kursk din urma cu opt ani.

"Submarinul nu a fost avariat, reactorul sau functioneaza normal, iar nivelurile de radiatie inregistrate la bord sunt in limite normale", a declarat pentru AFP comandantul de vas Igor Digalo, potrivit caruia accidentul a avut loc in Marea Japoniei.

Accidentul a fost provocat de declansarea accidentala a unui sistem antiincendiu.

In urma accidentului, submarinul a primit ordin sa se indrepte imediat catre baza. Nava ar urma sa soseasca la destinatie la amiaza, ora Moscovei, dar conditiile meteorologice i-ar putea influenta orarul, potrivit unei surse din comandamentul Flotei Pacificului.

Ministrul rus al apararii, Anatoli Serdiukov, a raportat accidentul presedintelui Dmitri Medvedev, care a cerut deschiderea unei anchete "complete si meticuloase", precum si oferirea "celui mai mare sprijin posibil familiilor victimelor".

COMEDIA ELECTORALA ESTE DOAR LA APROPO.RO! CLICK AICI

COMEDIA ELECTORALA