Accidentul din Muntenegru: Primele rezultate ale anchetei

Apropo.ro / 27.06.2013, 12:00
Accidentul din Muntenegru: Primele rezultate ale anchetei
Primele rezultate ale anchetei privind accidentul rutier din Muntenegru arată că este posibil ca șoferul autocarului să fi fost orbit de lumina puternică a soarelui fapt ce a condus la pierderea controlului asupra mașinii.

Carosabilul era umed în momentul în care autocarul românesc din Muntenegru a ieșit din tunelul rutier și este posibil ca șoferul să fi fost incomodat scurt timp de lumina foarte puternică a soarelui, pierzând controlul asupra vehiculului, în curbă, relevă primele elemente ale anchetei.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, accidentul s-a produs la ieșirea autocarului dintr-un tunel rutier.

În momentul ieșirii din tunel, asfaltul era umed pentru că plouase, dar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca șoferul să fi fost orbit câteva secunde.

În aceste condiții, la care se adaugă viteza care nu era adaptată la acel segment de drum, șoferul probabil a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens, pentru că exista o curbă ușoară, a rupt balustrada de securitate a podului și a căzut în prăpastie.

Potrivit site-ului cotidianului Dan, anchetatorii analizează această ipoteză pe baza declarațiilor supraviețuitorilor și altor martori.

Autoritățile din Muntenegru au găsit tahograful autocarului românesc căzut în prăpastie, iar datele dispozitivului vor fi decodificate pentru a se stabili parametrii de circulație în momentul accidentului și cine se afla la volan. „Am găsit tahograful. Dispozitivul va fi util în demersul de stabilire a cauzei accidentului„, a declarat procurorul Vojislav Grujici, citat de site-ul ziarului Vijestima.

Citește mai multe detalii despre primele rezultate ale anchetei privind accidentul din Muntenegru, pe Mediafax.ro