Acciza de 7 eurocenți la carburanți intră în vigoare de la 1 aprilie 2014

Apropo.ro / 04.02.2014, 14:30
Acciza de 7 eurocenți la carburanți intră în vigoare de la 1 aprilie 2014
Acciza suplimentară de șapte eurocenți va fi introdusă, atât la motorină cât și la benzină, de la 1 aprilie, a anunțat premierul Victor Ponta, în urma negocierilor cu Fondul Monetar Internațional (FMI), Comisia Europeană (CE) și Banca Mondială (BM).

Premierul a precizat totodată că în textul memorandumului pe care urmează să-l semneze președintele nu va fi menționată acciza.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Președintele știe că e acciză, dar nu vrea să o vadă în fața ochilor când semnează. Și mie mi se pare copilăresc, dar important e să semneze. Președintele a spus că semnează scrisoarea și memorandumul dacă nu se trece nimic despre acciză, că acciza e deja o taxă în vigoare„, a spus Victor Ponta.

Acciza suplimentară la carburanți ar fi trebuit introdusă la începutul acestui an, însă a fost amânată cu trei luni după ce președintele Traian Băsescu a refuzat să aprobe Legea bugetului pe 2014.

Din estimările Executivului, prețurile carburanților ar putea crește, la pompă, cu circa 0,3-0,4 lei pe litru ca urmare a introducerii accizei.

Citește mai multe detalii despre introducerea accizei la carburanți, pe Gândul.info