Acciză pe țigările electronice, din 2016

De: Carmen Ulian / 18.03.2015, 12:00
Acciză pe țigările electronice, din 2016
Țigaretele electronice vor fi accizate, începând cu anul viitor, cu o sumă care va crește anual în raport cu inflația, Guvernul pregătind introducerea acestei noi taxe cu argumentul că măsura este dictată de practicile la nivel european, relevă proiectul actualizat de Cod Fiscal.

Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun și lichidele cu conținut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Țigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european și discuțiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului”, este anunțat în documentul datat 13 martie.

Noua acciză, care va fi aplicată din ianuarie anul viitor, va fi în cuantum de 0,5 lei/mililitru pentru lichidul care conține nicotină și de 384 lei/kilogram pentru tutunul conținut în produse din tutun încălzit.

Comparativ, pentru țigările obișnuite, acciza pentru tutunul de fumat fin tăiat, destinat rulării în țigarete, și alte tutunuri de fumat este de 383 lei/kilogram, scrie Mediafax.